Gazete Vatan Logo

İdil'deki terör operasyonunda sona doğru

İlçede dün 19 örgüt mensubunun etkisiz hale getirilmesiyle ölen terörist sayısı 95'e yükseldi, çok sayıda silah, örgütsel doküman, telsiz ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Teröristlerin üzerlerinden çıkan dokümanlar arasında keskin nişancı eğitimlerini ve patlayıcı yapımını anlatan kağıtlar ile şifreli talimatlar bulundu. Dün meydana gelen çatışmada 2 asker yaralandı.

İdil'deki terör operasyonunda sona doğru

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 95'e yükseldi. Dün gece saatlerinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. 2 asker bu çatışmada yaralandı.
ÇAĞRILAR DEVAM EDİYOR

İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Turgut Özal Mahallesi'nde çembere alınan terör örgütü üyeleriyle aralıksız mücadele eden güvenlik güçleri, teröristlere sık sık "teslim olun" çağrısı yapıyor. Teröristler ise gizlendikleri evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden ateş açıyor.

Operasyonda bugüne kadar 5'i keskin nişancı silahı olmak üzere 41 uzun namlulu silah, 5 roketatar, 6 tabanca ve aralarında zırh delici mermilerin de bulunduğu çok miktarda mermi, 144 el bombası, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, bir ton amonyum nitrat, çok sayıda örgütsel doküman, telsiz, dürbün, fotoğraf makineleri ve flaş bellekler ele geçirildi.

Haberin Devamı

Keskin nişancı eğitimi şeması

Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerilerinde yapılan aramada ise keskin nişancı eğitimlerini ve patlayıcı yapımını anlatan kağıtlar ile şifreli talimatlar bulundu. Teröristlerin, bu şemalarla örgüte yeni katılan üyelere patlayıcı uzmanı ve keskin nişancı eğitimi verdiği, daha sonra bu kişileri sınava tabi tuttuğu ortaya çıktı.

Teröristlerden arındırılan bölgelerde arama tarama çalışmalarını sürdüren ve ele geçirilen tüm delilleri titizlikle inceleyen güvenlik güçleri, etkisiz hale getirilen teröristlerden 5'inin keskin nişancı olduğunu saptadı.

Bomba imha uzmanları da teröristlerden temizlenen bölgelerdeki el yapımı patlayıcıları tek tek etkisiz hale getiriyor.

İlçede huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik operasyonda şimdiye kadar 176 barikat kaldırıldı, 56 çukur kapatıldı, 390 el yapımı patlayıcı imha edildi, 2 bin 975 ev teröristlerden arındırıldı.

Haberin Devamı

Yüzde 95'lik bölümü tamamlanan ilçede, dün 19 teröristin daha etkisiz hale getirilmesiyle toplam sayı 95'e yükseldi.