Gazete Vatan Logo

İdil'de operasyon başladı! Elektrikler kesildi

İdil'de operasyon başladı! Elektrikler kesildi

ŞIRNAK’ın İdil İlçesi’nde dün gece başlatılan sokağa çıkma yasağının ardından, ilçedeki PKK’lıları etkisiz hale getirmek için bugün operasyonlar başlatıldı. PKK’lıların patlayıcı tuzakladığı barikatlar top atışlarıyla yıkılırken, ilçeye enerji sağlayan trafonun infilak etmesi sonucu ilçe merkezinde elektrikler kesildi.

İdil’de PKK’lı grupların kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve silahlı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dün saat 23.00’den itibaren ilçe merkezi ile Dirsekli Köyü’nde sokağa çıkma yasağı konuldu. İdil’de asker ve polisin birlikte bu sabah saatlerinde başlattığı operasyonlara yaklaşık 2 bin 500 jandarma özel harekat timi, özel harekatçı 1500 polis katıldı. Operasyonlar hendek ve barikatların bulunduğu turgut Özal ile Yeni Mahalle’de yoğunlaştırıldı. Mahallelerde bulunan patlayıcı tuzaklı barikatlar top atışlarıyla imha edilmesine başlandı. İdil’de öğle saatlerinde Turgut Özal Mahallesi Adile Naşit Caddesi üzerinde bulunan ve ilçenin elektriğini sağlayan ana trafolar büyük bir gürültüyle patladıktan sonra ilçede elektrikler kesildi.

Haberin Devamı

İdil ilçe merkezinin yanı sıra Dirsekli Köyü’nde de sokağa çıkma yasağı uygulandı. İlçe merkezinde hendek ve barikatların bulunduğu iki mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve kırsaldaki Cehennem Deresi ile iki mahalle arasında kalan Dirsekli Köyü’nde yasaktan önce 1100 kişinin yaşadığı köyden yaklaşık 500 kişinin ayrıldığı belirtildi.

Birkaç gün önce anaokulu PKK’lılar tarafından saldırıya uğrayan Dirsekli Köyü üzerinde ve Cehennem Deresi üzerinde insansız hava araçları ile helikopter hareketliliğinin de görüldüğü belirtildi. HDP Şırnak eski Milletvekili Hasip Kaplan, köyü olan Dirsekli’nin yasak kapsamına alınmasına tepki gösterirken Twitter hesabından, "Şehirlere yasak koydunuz yetmedi, ilk kez benim köyüme yasak koydunuz, hendek, çukur, hiçbir şey yok, buna kafayı yemek denir" diye yazdı.

ARAÇ GİRİŞİ YASAK
Şırnak'ın İdil ilçesi ve Dirsekli köyünde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, ilçeye giriş ve çıkış yapılan yollarda geçişler kontrol altına alındı.
Valilikçe, İdil ilçe merkezi ile Dirsekli köyünde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince dün saat 23.00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinin açıklanmasının ardından ilçeye giriş ve çıkış yapılan yollarda güvenlik noktaları oluşturuldu.
Araç girişine izin verilmeyen ilçeden çıkış yapan araçların da söz konusu noktalardaki kontrolün ardından geçişi sağlanıyor.
Teröristlerce en çok Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde çukur kazıldığı, barikat kurulduğu görülen ilçede, sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından, teröristlerin yerleştirdiği bazı el yapımı patlayıcılar güvenlik güçlerince belirlenerek kontrollü şekilde imha edildi.

Haberin Devamı