Gazete Vatan Logo
Magazin İddialı konuştu!

İddialı konuştu!

'Bana kötü oyuncu diyeni kesinlikle ciddiye almam'

Cem Yılmaz iddialı: Bana ’kötü oyuncu’ diyene ’Gel birlikte oynayalım bakalım’ derim! Abilerimden iyi oyuncu olduğumu çok duydum, artık yapacak bir şey yok!

Geçen cuma vizyona giren Cem Yılmaz’ın senaryosunu yazıp başrolünde oynadığı “Yahşi Batı” filmi sinema salonlarını hareketlendirdi. Yılmaz filmiyle ilgili VATAN’a çarpıcı açıklamalarda bulundu:

* Benim oyunculuğum elbette tartışılır ancak arkadaşlarımdan ve abilerimden övgü dolu sözler duyuyorum. Ölçülebilir bir şey söylemedikleri çok belli. Mesela benimle ilgili “kötü oyuncu” diyen birini de ciddiye almam mümkün değil. Bana ’kötü oyuncu’ diyene ’gel birlikte oynayalım bakalım’ derim yani öyle bir sıkıntım yok. İyi oyuncu olduğumu çok duydum, artık yapacak bir şey yok.

* İşime çok aşığım, işimle ilgili çok gayretim var. Ama kendime yazdığım rollerde yapabileceğimi tercih ediyorum. Dolayısıyla daha konforlu oluyor, tercih ettiklerim beni zorlayacak roller değiller. Başka filmlerde başka tip adamları da canlandırdım, çok da zorlanmadım. Yılmaz’ın (Erdoğan) filminde oynadığım karakterden çok bahsediyorlar orada çok enterasandın diye hoşuma gidiyor. O adama öyle konuşmak, bu adama böyle konuşmak bunlar benim yapabileceğim şeyler dolayısıyla yaparım. İddialı olmak durumunda değilim. Yazmak da, oynamak da hepsi çaba belki daha iyi olacak ileride, belki kötü belli olmaz yıllar hep önemli şeyler getirmez insana. Ama bir çaba içerisindeyim.

* Yahşi Batı aslında western görünmekle beraber dönem filmi. İlk başta bunun tamamıyla Amerikan özentisi olarak algılanması tehlikesini gördük ancak sonra öyle değil dedik. Gerçekten iki Türk oraya gidiyorlar, zaman makinesiyle falan da değil, o zaman da yaşıyorlar. Bu filmin bir bu cazibesi var, bir de çizgi roman gibi. Film sanki böyle bir çizgi roman varmış, hayata geçirilmiş gibi duruyor.

* Her seferinde aramıza başka arkadaşlarımız katılıyor. Daha önce filmlerimizde rol alan arkadaşlarımız Nil (Karaibrahimgil) ve Özlem’in (Tekin) mesleği oyunculuk değildi. Ancak ikisi de çok başarılıydı, çok güzel oldu. Benim oyuncu çevrem daha yeni yeni gelişiyor. Filmimizde benim için önemli kazanımlardan bir tanesi de Demet Evgar oldu.

Eleştirilere yanıt: Elimizdeki malı cömertçe kullandık!

Cem Yılmaz filmin yönetmeni Ömer Faruk Sorak ve filmin oyuncuları Demet Evgar, Zafer Algöz, Ozan Güven ve Özkan Uğur ile birlikte Yahşi Batı’nın Berlin galasına katıldı. Sinema eleştirmenlerinin “film biraz uzun” sözlerine Yılmaz “Kısa olmasından iyidir diye düşünüyorum. Neşeli bir film. Biz de elimizden geldiği kadar, sinema salonunda seyirciyle yılda bir defa buluştuğumuz için, böyle elimizdeki malı cömertçe koyuyoruz filmlere” şeklinde cevap verdi. “Almanya’daki Türklerle ilgili bir film yapacak mısınız?” şeklindeki bir soruya karşılık da Yılmaz, “Her ziyaretimiz sırasında aklımıza öyle potansiyel öyküler geliyor. Burada çalışan arkadaşlarımızla koprodüksiyon yapma ihtimalimiz var. Öyle tahmin ediyorum” dedi.

Yılmaz, önümüzdeki günlerde orkestra şefliği yapacak.

Haberin Devamı