Gazete Vatan Logo

İddia ile gelen ölüm!

39 yaşındaki Zafer Tabak, arkadaşının “Sen bu denize giremezsin” demesi üzerine girdiği suda boğuldu

Karabük’te oturan Zafer Tabak, gece 3 arkadaşıyla birlikte ilçedeki Amasra Küçük Liman sahiline geldi. 4 arkadaş, iddiaya göre sahilde alkol aldı. 2 kişi daha sonra uyumak için araçlarına gitti. 30 yaşındaki Hüseyin Yıldırım, görgü tanıklarının ifadesine göre Zafer Tabak’a, “Sen bu denize giremezsin” dedi. “Girersin, giremezsin” tartışmasının ardından Zafer Tabak, alkollü şekilde denize girdi. Tabak, kısa süre sonra gözden kayboldu. Zafer Tabak, Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibi tarafından denizden çıkarıldı. Tabak’ın cenazesi ceset torbasına konulurken, arkadaşı Hüseyin Yıldırım baygınlık geçirdi.

‘Buna bir şey olmaz’

Bir görgü tanığı savcıya iki arkadaşın iddiasını şöyle anlattı: “İki arkadaş arasında, ’Sen bu suya girersin, giremezsin’ muhabbeti çıktı. Boğulan bir şey demiyordu, zaten konuşamıyordu. Sonra arkadaşı bize baktı ve ’Abi bak görüyor musunuz giremiyor’ dedi. Herhalde boğulan arkadaşın gururuna dokundu. Birasından son yudum aldı ve denize girdi. Tam denize girerken dengesini kaybedip düştü. Biz, ’arkadaşını denize sokma, bak durumu kötü’ dedik. ’Buna bir şey olmaz. Biz birbirimizi tanıyoruz. Bu çok iyi yüzücüdür’ dedi. Sonra boğulan arkadaşın yüzdüğünü gördük, sonra gözden kayboldu.”

Haberin Devamı

Yüzmeye güneşlenmeye devam ettiler

Şemsiyenin altına konulup etrafına güvenlik bandı çekilen ceset için de önce cumhuriyet savcısı, sonra da olay yeri inceleme ekibinin gelmesi beklendi. Bu sırada sahildeki tatilcilerin kimisi denizde yüzmeye, kimisi de güneşlenmeye devam etti. Bazı tatilciler de cesedin yanı başında kahvaltılarını yaptı.