Gazete Vatan Logo

İddia: Gülen’den Meral Akşener notu gelmişti

FETÖ davasındaki ifade: 2012 yılı sonlarına doğru Fetullah Gülen’den geldiği söylenilen notlardan birinde ‘Meral hanım üzerinde çalışalım’ yazıyordu

İddia: Gülen’den Meral Akşener notu gelmişti

Kahramanmaraş’taki FETÖ soruşturmasında halen görevde olan polis memuru Ş.U. hakkında hazırlanan iddianamede, İyi Parti’yi kuran Meral Akşener hakkında iddialara yer verildi.

Polis memuru Ş.U. hakkında, “terör örgütüne üye olma” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan 165 sayfalık iddianame, Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede ifadesine yer verilen, örgütün sözde Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü asayiş birimi abisi eski öğretmen M.Y. (başka bir davanın tutuksuz sanığı), zaman zaman FETÖ elebaşından geldiği söylenen bazı notların SD kartlar ya da flaş belleklerle kendilerine iletildiğini anlattı. M.Y., şöyle devam etti:

‘Ecevit nur içinde yatsın’

2012 yılı sonlarına doğru Fetullah Gülen’den geldiği söylenilen o notlar içerisinde siyasi içerikli konular da bulunuyordu ve bunlar flaş belleklere atılmaya başlandı. Bunların sadece ‘beşlik’ olan kişilere söylenmesi istenirdi. Bu not içeriklerinden birinde ‘Meral hanım (Meral Akşener) üzerinde çalışalım’ yazıyordu. İl istişaresinde de ‘daha sonraki dönemlerde bir parti kurulacağı ve bu partinin başında Meral Akşener’in olacağı, böyle olması durumunda Meral Akşener’i desteklememiz gerektiği şeklinde konuşmalar oldu. Ayrıca, ‘Ecevit nur içinde yatsın’, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a atfen ‘Abilerimizi dinlemiyor. Özellikle hassas yerlere müdürlük atamalarında bakanlarına hizmet hareketine mensup kişilerin kesinlikle getirilmemesi talimatı verdi’ gibi notlar da vardı. Biz de bunları ‘beşlik’ olan alt grubumuzdaki kişilere söylerdik.

Haberin Devamı