Gazete Vatan Logo

İdam kararıyla 100 yıllık kuralı bozdu

ABD'nin Virginia eyaletinde hayat sigortasından para alabilmek için eşini ve üvey oğlunu öldürten 40 yaşındaki Teresa Lewis, 100 yıllık bir kuralı bozdu. Virginia'da 100 yıl sonra ilk defa bir kadın idam edilecek.

İnsan hakları savunucuları, Lewis'in infazının durdurulması için harekete geçti. İnfazının gerçekleşmesi durumunda Lewis, Virginia'da 100 yıldır idam edilen ilk kadın mahkum olacak.

Hayat sigortasından 350 bin dolar alabilmek için 2002 yılında kocasını ve üvey oğlunu öldürtmekten hüküm giyen Teresa Lewis, 23 Eylül’de idam edilmeyi bekliyor.

Polisin elindeki son deliller, Lewis’ın zihinsel sorunları olabileceğini ve kocasıyla üvey oğlunu öldürmek için kiraladığı adamlardan biri tarafından yönlendirilmiş olma ihtimalini tartışmaya açtı.

Lewis’ın bir süpermarkette tanıştığı iki adamla kısa süre sonra cinayeti planladığı ortaya çıktı. Cinayetten suçlu bulunan Matthew Shallenberger ve Rodney Fuller de idam cezasına mahkum edildi.

İkili 2002 yılında bir gece ailenin evine girdi. Lewis’ı uyandırdıktan sonra Lewis’ın 51 yaşındaki kocasını ve 25 yaşındaki üvey oğlunu tabancayla öldürdü.

Cinayeti işleyenlerden biri olan Shallenberger 2006 yılında intihar etmeden önce, kocasını ve üvey oğlunu öldürtmek için Lewis’i yönlendirdiğini bir mektupla itiraf etti. Mektupta Lewis’ın kendisine aşık olmasını sağlayıp sigorta parasını almayı planladığını itiraf etse de Lewis’ın avukatları mektubu delil olarak kabul ettiremedi.

Time dergisi tarafından yapılan testlere göre Lewis’ın IQ’su, zeka geriliği sınırı olan 70’in sadece biraz yukarısında.

Ulusal çapta dikkat çeken davayı sorgulayan bir çok yazı yazıldı. Lewis Virginia’da son 100 yıldır idam edilen ilk kadın olacak. Virginia’da en son 1912 yılında bir kadın idam edilmişti. (Hürriyet)

Haberin Devamı