Gazete Vatan Logo

İdam cezası için çağrı

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Durmayalım, alttan almayalım, gecikmeyelim” diyerek idam cezası teklifinin Meclis’e getirilmesi çağrısı yaptı. Bahçeli, “Erken seçim bu yıl olmaz, gerek de yok” dedi

İdam cezası için çağrı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında AK Parti’ye idam cezası için harekete geçme çağrısı yaparken, CHP’ye sert eleştiriler yöneltti. Önümüzdeki kasımda erken seçim olabileceği yönündeki iddialar sorulan Bahçeli, “2019 Kasım’da olursa normal seçim olur. Bu yıl olmaz, gerek de yoktur diye düşünüyorum” dedi. Bahçeli, grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

‘AB anlamını kaybetti’

“Sürekli gergin halde bulunan, sürekli iniş ve çıkışlarla enerjisi zayıflayan Türkiye’nin AB macerası, aslında anlam ve bağlayıcılığını çoktan kaybetmiştir. AB’nin özellikle siyasi denetim kararından sonra inandırıcılığı yok denecek kadar azalmıştır. Türk milleti AB’nin elinde oyuncak değildir. Türkiye, AB’nin şamar oğlanı hiç değildir.”

“Şimdi bazı Avrupa ülkeleri kalkmışlar, idam cezasıyla ilgili olası bir referanduma izin vermeyeceklerini açıklamaya koyulmuşlardır. Peki, terör örgütlerine destek vermek Avrupa değerlerinin bir parçası mıdır? İdam cezasının getirilmesi, hazırlanacak teklif veya tasarının TBMM’de görüşülüp kabul edilmesi hususunda MHP bütün gücüyle vardır, buradadır, bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam, işte er meydanı, işte TBMM. İdam cezası toplumsal bir talep midir? Evet. İdam cezasına AK Parti destek midir? Evet. Cumhurbaşkanı, kanun önüne gelirse onaylayacak mıdır? Bu da evet. O halde durmayalım, alttan almayalım, gecikmeyelim, Türkiye’nin kendi göbek bağını nasıl kestiğini, nasıl keseceğini herkese gösterelim.”

Haberin Devamı

CHP’li İnce’ye: İnce davransın

Grup konuşmasında CHP için “Kaosun dibinde, anlaşmazlıkların girdabındadır. MHP’nin varlığını kafeslemek için her yolu deneyen gafillere oksijen çadırı görevi gören CHP, sonunda kazdığı kuyuya düşmekten kurtulamamıştır” diyen MHP lideri Bahçeli, CHP’li Muharrem İnce’nin 2014’te Cumhurbaşkanlığı için çatı aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine şöyle konuştu: “Siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda istismar ediyor. Ekmeleddin Bey şu an partimizin milletvekilidir. Nasıl aday olduğu herkes tarafından bilinir. Önce Genel Başkanlarına sorsun sonra açıklama yapsın Muharrem İnce Bey. Biraz da ince davransın.”

Haberin Devamı

‘O tahliyeyi doğru bulmadım’

Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın FETÖ’den tutuklu olan damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye edilmesine ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi: “Türkiye’de tıbba güvenmek gerekir. Değerli tıp insanları ölümcül bir hastalığı olduğu kararıyla bir karar uygulanma isteğinde bulunursa mahkemenin vereceği karara da saygı duymak gerekir. Ama böyle bir hastalığı da bugüne kadar herhangi bir kesim tarafından duyulmamıştır. Böyle bir muvazaa varsa ayıp olur çok. 113 bin tane insanımızın istismarını bir kişiyle başka türlü alanlara çekmek de doğru olmaz. O bakımdan ben şahsen doğru bulmuyorum. Bir de Ergenekon davaları sırasında çok büyük hastalığı olan bir şahsın çıktıktan hemen sonra hayatını kaybetmesi de düşündürücü örnek olarak karşımızda bulunmalıdır.”

Haberin Devamı