56 baba ve kızı

Haberin Devamı

“(...) Hiçbir hastalığımda babam yanımda değildi... Hiçbir zaman da telefon etmedi, geçmiş olsun demek için... Sadece bazen mektuplarını yolluyordu. Gittiği yerleri anlatıyordu, idrak ettiği konular, tanıştığı kişiler; bazen plaklar, bazen senfonik partisyonlar çıkıyordu zarflardan ve paketlerden... Bir ‘adam’ vardı uzaklarda bir yerde... Annem yeniden evlenmeden önce babam geldi. Fotoğraflar çekildi... Babamın ilk kez ağladığını gördüm... Meğer onunla yaşamayı annem istememiş. 10 yaşımda iken bundan ne anlayabilirdim? ‘Çok meşguldüm, kendime çok fazla zaman ayırıyordum, hiç evle, seninle, annenle ilgilenmeyip, sadece kendimi düşünüyordum. Annen uyardı, rica etti, değişmedim... sonra annen dayanamadı. Ve ben gittim...’- dedi o zaman. O gün çektirdiğimiz fotoğrafta ikimiz de gülümsüyoruz, ama babamın gözleri yaşlı olduğunu sadece ben biliyorum. Anneme de hiç söylemedim. (...)”

Bu satırların sahibi sevgili Anjelika Akbar...

Paradigma Yayıncılık Oğullar ve Babaları’ndan sonra şimdi de Kızlar ve Babaları’nı okurlarla buluşturmuş. Gökhan Yavuz Demir ve Alper Kanca’nın editörlüğünü üstlendiği kitapta Anjelika Akbar’dan Nazlı Eray’a; Feyza Hepçilingirler’den Cihan Aktaş’a; Nazan Bekiroğlu’ndan Işıl Özgentürk’e; Meral Akşener’den Nilgün Türkler Soydan’a; Bilge Egemen’den Mehveş Evin’e kendi kulvarlarında isim sahibi birçok kız yer alıyor.

Babacığımın doğumgünüydü iki gün önce... Ben yıllardır ikimizin hikâyesini anlatırım. Ve baba kız hikâyelerini okumaya bayılırım...

Babalar Günü için bir hediye olur mu bilemiyorum ama bir kitap en çok kişinin kendisine hediyesi olsa gerek...

*****

Kozmetikte bir adım

Telefonla konuşmaktan çok, yazmayı tercih eder oldum. O yüzden hepimizin elinde bir telefon, çıt çıt çıt yazıp duruyoruz. “Cumartesi gecesi geleceksen Batu’nun numarasını yazıyorum, haber verirsin” diye yazdım Sıdıka’ya. Sıdıka güzelleşmenin bilimsel yollarında elimizden tutan kendisi güzel, aklı güzel bir arkadaşımızdır.

“Ne yapıyorsun bugünlerde, hayatında bir değişiklik var mı?” diye sordum. “Çok çalışıyorum. Seltek İlaç Yönetim Kurulu Başkan Fehmi Zorlu ve Ferndale Pharma’nın CEO’su Sam Davies hayatımın odağı oldular desem yeridir. Türkiye - Rusya ve tüm Orta Doğu’yu kapsayan bir distribütörlük anlaşması imzaladılar. Dünyaca ünlü laboratuvarların çok önemli kozmetik ürünlerinden bahsediyoruz” dedi.
İnsan bir aşktan meşkten bahseder, iki dedikodu yapar...

Krem, kırışık, makyaj dedin mi en siyasi kadın bile kulağının bir tarafıyla mevzuyu dinler. İki iki dört! Sıdıka da temsilciğini yaptığı hekimler ve profesyoneller kadar göz sahibi olduğundan yorumları da son derece isabetlidir. Bir e-posta attı gece. Senin mutlaka kullanman gereken bir ürün diye de not etmiş.

Ondan öğrendiğim kadarıyla tüm cilt tipleri için uygun olan ve yüzdeki aşırı yağlanmaya son veren özel formüllü jel yüzdeki aşırı yağlanmayı 8 saat kontrol altında tutuyormuş ve Türkiye’de Seltek İlaç tarafından üretilecekmiş. Bir de ünlü İsviçre merkezli Genolier kliniklerinin anti-aging merkezinin başkanı Prof. Jacques Proust ve ekibi, diğer Genolier doktorları ve klinisyenlerinin desteğiyle bilimsel olarak kanıtlanmış yaşlanma karşıtı cilt bakımı ürünleri olan NESCENS ürününü formüle etmişler ve yine işimize yarayacak bir başka atılım gerkçekleşmiş.
Ne diyelim. Vatana millete, tüm Türkiye, Rusya ve Orta Doğu kadınına hayırlı uğurlu olsun.

DİĞER YENİ YAZILAR