Gazete Vatan Logo

İçki yasağı dünyaya yayıldı!

THY iç hatlarda alkol servisini kaldırdığını açıklamıştı ama...

Türk Hava Yolları’nın (THY) iç hatlarda 6 şehir dışındaki bütün hatlarında içki servisini sona erdirmesinin yankıları sürerken, 8 ülkede 10 noktaya yaptığı dış hat seferlerinde de içki servisinin kaldırıldığı ortaya çıktı.

THY bu yılın başından itibaren Pakistan Karaçi ve İslamabad ile Mısır’ın Kahire ve İskenderiye, Irak’ın Bağdat ve Erbil, Somali-Mogadişu, Senagal-Dakar ve Kuveyt seferlerinde içki servisini kaldırdığını açıkladı. 15 Aralık’ta başlatılan Nijer-Niamey seferlerinde ise hiç içki servisi yapılmadığı belirtildi. THY bazı hatlarda içki yasağının karşı taraftan gelen istek üzerine yapıldığını duyurdu. Ancak yasak olan Karaçi ve İslamabad hatlarında uçuş yapan diğer pek çok havayolu şirketinden böyle bir istekte bulunulmadığı ve içki servisi yapıldığı da öğrenildi.

Türk Hava Yolları içki servisine ilişkin medyada çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada yurtiçi uçuşlarda sadece business sınıfında içki servisi yapıldığı ve bazı iç sefer hatlarında talep azlığı ve lojistik zorluklar nedeniyle servisin yapılamadığı belirtildi. Dış hatlardaki seferlerde 8 ülkede karşılıklı olarak içki servisinin yapılmamasına iki yıldan bu yana çeşitli tarihlerde karar verildiği belirtilen açıklamada diğer ülkelere yapılan uçuşlarda ikram uygulamasının mevcut şekliyle devam edildiği bildirildi.

O ülkeler de içki vermiyor

THY içki uygulamasıyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti: “THY, 98 ülkede, 183 dış hat ve 36 iç hatta uçuş gerçekleştiriyor. Bu hatlardan bazılarında uzun süredir içki servisi verilmiyor. Yurtiçi uçuşlarda yapılan ikram servisinde sadece business yolculara içki servisi yapılıyor. Yurtiçindeki 36 hattın 20’sinde business kabin uygulaması bulunmuyor. Dış hatlarda 8 ülkede, ilgili ülkelerle yapılan görüşmeler sonucunda gelen istek üzerine içki servisi yapılmamasına karar verilmişti. Bu ülkelerin bayrak taşıyıcı havayolu şirketleri de uçuşlarında içki servisi olmuyor.”

Haberin Devamı