Gazete Vatan Logo

İçki içmeyin deyip sopalarla saldırdılar

İçki içmeyin deyip sopalarla saldırdılar

Açılışta bulunanların iddiasına göre, caddede içki içildiği için gerçekleştirilen saldırıda, 5 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Tophane Boğazkesen Caddesi Hasanefendi İşmerkezi'nin 3. katında bulunan Non ve buraya 30 metre mesafede bulunan Kadirler Caddesi Numara 69'daki 4 katlı binanın giriş katındaki Outlet adlı galeride, saat 19.00 sıralarında resim ve fotoğraf sergisi açılışı yapıldı. Açılışa yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce davetli katıldı. İddialara göre, açılış sırasında davetlilerin çoğu caddede ellerinde içki şişeleri ile sohbet ederken, yaklaşık 30 kişi oldukları belirtilen bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradı. Saldırganlar, açılışa katılanlardan bazılarını sopalarla darp etti, bazılarının ise gözlerine biber gazı sıktı. Her iki galerinin de camları taşlanarak kırıldı. Saldırıda yaralanan 5 kişi arkadaşları tarafından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Alman Hastanesi'ne kaldırıldı. Ressam Nazım Hikmet Richard Dikbaş ile Şevket Kaan'ın başında açılma olduğu ve hastanede başlarına dikiş atıldığı belirtildi. Saldırgan grup ise olay yerine polis gelmeden kaçtı.

"MAHALLELİ RAHATSIZDI"



Olaydan sonra mahalle sakinlerinden bazıları, her iki galeride de açılış sırasında caddede içki içen kişilerin taşkınlık yaparak çevredekilere rahatsızlık verdiğini iddia etti. Bir kişi ise, daha önce galeri sahiplerinin açılışlar sırasında mahalle sakinlerinin rahatsız edildiği yönünde uyarıldıklarını söyledi.

Polis olaydan sonra iki galeriyi kapatarak soruşturma başlattı. Saldırıya uğrayanların ifadelerine başvuran polis, sergiyi düzenleyenlerden 3 kişiyi ifadeleri için polis merkezine götürdü. Polis, ifadeler doğrultusunda saldırganları yakalamak için çalışma başlatılacağını belirtti.

"ON YEDİ YIL SONRA İKİNCİ MADIMAK"

Öte yandan, saldırıya uğrayanlardan yaklaşık 40 kişi şikayetçi olmak için Beyoğlu Polis Merkezi'ne geldi. Bu kişilere destek vermek için polis merkezine gelen ressam Bedri Baykam, “Bu, 17 yıl sonra ikinci Madımak olayıdır. Arkadaşlarımıza destek vermek için burdayız. Polis yetkilileri saldırganları yakalamak için söz verdi” diye konuştu.

AYNI YERDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Öte yandan, DHA muhabirinin telefonla ulaştığı galerilerin basın danışmanı, konuyla ilgili bugün saldırının olduğu yerde basın açıklaması yapılacağını belirterek, “Yaşananlar, basına yansıdığından daha vahim. Resmen linç girişimi yaşadık. Kepenkleri kapatarak içeri kaçtık. 45 dakika polis gelmesini bekledik. Biz bunları yaşarken çevredeki esnaf da olanları film izler gibi izledi” dedi.

VALİ MUTLU: "HASSASİYETLE ÜZERİNDE DURUYORUZ"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Tophane’deki sanat galerisine yapılan saldırıyla ilgili soruları cevapladı.

Mutlu şöyle konuştu:

Olayın hassasiyetle üzerinden durayoruz. Mahallenin sakinler deniyor ama bunu mahalleli de kabul etmez. Kimlerdir niçin yapmışlardır bunları öğreneceğiz. Ama çok erken bir şeyler söylersek doğru olmaz.

Bu tür olayların tekrarlarına da müsaade etmeyiz.

Bundan sonrası için önemli olan orada herkesin kendi işini huzur içinde yapmasını sağlamaktır.

Haberin Devamı