Gazete Vatan Logo

İçişleri’ne mi Dışişleri’ne mi?

Siyaset kulisleri kabinede kimlerin olup olmayacağını konuşuyor. En merak edilen konu Ali Babacan’ın durumu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İçişleri’ne istediği, Davutoğlu’nun ise Dışişleri’ne kaydırma fikri olduğu öne sürüldü.

İçişleri’ne mi Dışişleri’ne mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 64. Hükümeti kurma görevini önceki gün almasıyla kulislerde yeni kabinede kimlerin yer alıp almayacağı konuşulmaya başlandı. En merak edilen konulardan biri Ali Babacan’ın durumunun ne olacağı. AK Parti hükümetlerinin ekonomi politikalarındaki en önemli isim olan Babacan’ın bu kez başka bir bakanlığa kaydırılacağı konuşuluyor.

Kısa bir süre önce yayına başlayan ve hükümet kulislerine yakın olduğu belirtilen Yeni Yüzyıl gazetesinde yer alan bir habere göre, Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kabine konusunda teatide bulunuyor. Davutoğlu Ali Babacan’ı ‘ekonominin patronu’ olarak istiyor. Erdoğan’ın ise Babacan’ı İçişleri Bakanı olarak değerlendirmek istediği konuşuluyor. Ancak Davutoğlu’nun Erdoğan’ın böyle bir istediği olması halinde B planı olarak Ali Babacan’ı Avrupa’daki iyi ilişkilerini de göz önünde tutarak Dışişleri Bakanlığı’na kaydırabileceği konuşuluyor.

Zeybekci’yle devam

Hürriyet gazetesinde yer alan kulis haberinde ise Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olması beklentisinin hakim olduğu belirtiliyor. Maliye’nin Naci Ağbal’a, Hazine’nin Mehmet Şimşek’e, Ekonomi Bakanlığı’nın ise yine Nihat Zeybekci’ye teslim edileceği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Üç dönemlikler göreve dönüyor

Üç dönem engelinden kurtulan ve Meclis’e giren 8-9 bakan bulunuyor. Bursa’dan Efkan Ala’nın kabineye girmesi durumunda Mehmet Müüezzinoğlu’nun Sağlık Bakanlığı’nı, AK Parti’nin ilk dönemlerindeki gibi Recep Akdağ’a bırakabileceği de konuşuluyor. Binali Yıldırım’ın yeniden Ulaştırma Bakanlığı’na getirilebileceği ifade ediliyor. Cevdet Yılmaz, Faruk Çelik, Taner Yıldız, Mehdi Eker, Nabi Avcı, Veysel Eroğlu gibi isimlerin yine kabinede yer alacağı belirtiliyor. Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın da kabineye girebileceği ifade ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için de Hayati Yazıcı, Erol Kaya gibi isimler konuşuluyor. AK Parti’nin Aile ve Sosyal Politikalar dışında kabinede ikinci bir kadın bakana yer verebileceği belirtiliyor. Öznur Çalık, Ayşe Keşir isimleri dillendiriliyor.

Haberin Devamı