Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanlığı personel alım sonuçları açıklandı!

İçişleri Bakanlığı personel alım sonuçları resmi site üzerinden duyuruldu. E-devlet platformu üzerinden 22 Mayıs tarihine kadar başvuruları yapılan İçişleri Bakanlığı personel alım sonuçları açıklandı günlerdir merakla bekleniyordu. İşte İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama...

İçişleri Bakanlığı personel alım sonuçları açıklandı!

İçişleri Bakanlığı personel alım başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Siteye erişim sorununun sebebi ise başvuru sonuçlarını açıklandı.

2017 Yılı 4/b Sözleşmeli Büro Personeli Giriş (Sözlü) Sınavı
Duyurular > 2017 Yılı 4/b Sözleşmeli Büro Personeli Giriş (Sözlü) Sınavı - 26 Mayıs 2017 Cuma +-Yazdır
Bakanlığımız taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde istihdam edilmek üzere toplam 1545 adet sözleşmeli “Büro Personeli” pozisyonlarına personel alımı yapılacaktır.
Giriş (Sözlü) Sınavına katılamaya hak kazanan adaylar 26-30 Mayıs 2017 tarihleri arasında başvuru belgelerini bulundukları Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüklerine imza karşılığı elden teslim edeceklerdir. Adaylar 27 Mayıs Cumartesi ve 28 Mayıs Pazar günlerinde de başvuru belgelerini İl Yazı İşleri Müdürlüklerine teslim edebileceklerdir. Adayların bilgisine sunulur.

SÖZLÜ MÜLAKATLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

İl gruplarına göre bölgesel sözlü sınav yerlerine ait Ek-2 sayılı tabloda, iller gruplandırılarak, her grup illerin hizalarında sözlü sınav yerleri belirtilmiştir. Adaylar İş Talep Formunda tercih ettikleri İl için Ek-2 sayılı tabloda, o ilin yer aldığı grubun hizasında gösterilen bölgesel sınav yerindeki ilde sınava katılacaklardır.

Haberin Devamı

Sözlü sınavlar, bölgesel olarak 7 ilde 3 Temmuz 2017 tarihinde eş zamanlı olarak başlayacak olup sınavlar il gruplarına göre belirlenmiş sınav yerindeki bölgesel sınav komisyonlarınca yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, sınav yerleri, sınav tarihleri ve ilgili diğer bilgiler 8 HAZİRAN 2017 tarihinde Bakanlığın www.icisleri.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri Bölgesel Sınav Komisyonunun bulunduğu sınav yerinde hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgelerinden(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş pasaport) herhangi birini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak olup bu adaylar konu ile ilgili olarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı
İçişleri Bakanlığı; yurdun iç güvenliğini ve asayişini sağlamak, kamu düzenini korumak, illerin genel idaresini düzenlemek, mahalli idareler üzerinde merkezi idare adına vesayet makamı olarak nezarette bulunmak ve idari açıdan aldığı kanuni tedbirlerle bu idarelerin gelişmelerine yardımcı olmak, halkın nüfus ve vatandaşlık işlemlerini yerine getirmek, muhtemel savaş ve tabii afetler konularında sivil savunma hizmetlerini yürütmekle görevli bu bakanlık, üstlenmiş olduğu bu çok önemli görevleri merkez ve taşra teşkilatları marifetiyle yerine getirmektedir.