Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanı: Türkiye'de terör bitecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı:  Türkiye'de terör bitecek

Soylu'nun açıklamaları şöyle;

  • Hastanede 55 yaralımız var,12'si yoğun bakımda,6'sının durumunun ağır olduğu bilgisini aldık. 8 evladımızın kimliği tespit edildi.
  • Şunu ifade etmek istiyorum ki ülkemizin başına gelen bu olay hepimizi derinden üzmüştür. Bu ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasttır. Türkiye'nin geri adım atması bekleniyorsa. Bu terör saldırları bizim kararlılığımızı zirveye taşımaktadır. Türkiye'de terör bitecek ve biz bunda kararlıyız. Bu en alçak saldırı türüdür.
  • Halkımı sağduyuya davet ediyorum. Terörün istediği kaos oluşturmaktır buna müsade etmeyeceğiz

AKDAĞ YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kayseri'de terör saldırısında yaralanan ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan askerleri ziyaret etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaralıların durumları hakkında bilgi verdi. Üniversite hastanesinde 39 yaralı olduğunu ve 2 kişinin ameliyatının sürdüğünü belirten Bakan Akdağ, 1 kişinin durumunun ciddi olduğunu kaydetti. Bakan Akdağ, "Hastane ziyaretlerinde kalabalık olarak ziyaret etmekten itina ediyoruz. Üniversite hastanemizde 39 yaralımız var. Bu 39 yaralıdan 2 arkadaşımız halen ameliyattadır. Ameliyattan yeni çıkmış kardeşlerimiz var. Yoğun bakımda hastalarımız var ama bu müdahalelerden sonra durumu hayati tehdit oluşturacak 1 arkadaşımız var. Durumu oldukça ciddi. Allah’tan ona da şifa diliyoruz. Diğer kardeşlerimizi de şifalar diliyoruz. Üniversitemizde kısa sürede hizmet veren kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Onlar sağlık personelleri, görevlerini yapıyorlar ama meseleye gönül koyduklarını da gördüm. Şehit sayılarıyla ilgili olarak şöyle bir yolu izlemek en doğrusudur. Şehit olan arkadaşlarımızı adli tabipliğe ve savcılığa emanet ediyoruz. Onlar kimlik tespitlerini yapıyorlar, isimlerini belirliyorlar ve daha sonra kamuoyuna bu şekilde açıklanıyor. Bu açıklamaları adli tabiplikten ve savcılıktan işiteceğiz" dedi.

Haberin Devamı