Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanı Soylu: Kandil bize eskisi kadar uzak bir hedef değil

İçişleri Bakanı Soylu açıklamasında "Kandil bize eskisi kadar uzak bir hedef değil. Kandil'e uzaktan bakan bir Türkiye değiliz. Böyle bir Türkiye çok eski tarihlerde kaldı. İstediğimiz zaman, istediğimiz güçte ve istediğimiz noktada operasyon yapabilme kapasitesine sahip bir Türkiye var bugün." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Kandil bize eskisi kadar uzak bir hedef  değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları;

(KANDİL'E OPERASYON SİNYALİ): Bunlar büyük operasyondur, seçimle alakalı değil.Ortak karar var, terör kaynağında kurutulmalı. İçeride teröristlerin sığınakları ortadan kaldırıldı. 26-27 kilometrede hat kuruyoruz, Kandil uzak hedef değil. Bu bizim için zamanlama meselesidir, zor değil.Ülke için Kandil'in alınması vazgeçilmezdir. Kandil orada durduğu sürece Diyarbakır özgür değildir.

(CHP'NİN TELEFON DİNLEME İDDİASI): Bunu söylemek bile kendi ülkesine güvenmemektir.

(FETÖ İLE MÜCADELE): Kendi adamlarını büfelerden aradıklarını tespit ettik. İtiraflar üzerinden yakaladığımız isimler var. Örgüt Avrupa'yı ikna etme noktasına gelmiş. Yapmamız gereken çok şey var, acımasızca üzerine gidilmeli. Türkiye, işini kesinlikle yarıda bırakmamalı. Cezaevlerinde motivasyonlarını devam ettiriyorlar.

(BAHÇELİ'NİN GENEL AF ÖNERİSİ): Seçim beyannamemizin gündeminde genel af yok. MHP'nin beyannamesinde var. Kendi değerlendirmemizde af konusu yok.

Haberin Devamı

(BEDELLİ ASKERLİK): Terörle mücadele ediyoruz, bu kararı vermek kolay değil. Seçim sonrası tekrar oturulup konuşulur. İhtiyaçlar gerektiriyorsa, değerlendirilebilir.

(UBER MESELESİ): Yetkisiz taşımacılık yapıyorlar, vergi vermiyorlar.

(KAYYUM ATANAN BELEDİYELER): Kayyum belediyeleri konusunda büyük başarı elde edildi. Bugün Güneydoğu'da huzur var, demek ki yapılabiliyormuş. Bölge halkını daha iyi noktaya getirecek adımlar atıldı.

(DEMİRTAŞ'A YAPILAN ÇAĞRILAR): İmza sayısının suçu ortadan kaldırdığı sistemi anlatsınlar.

(SEÇİM GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ): Güneydoğu'dan sandıkları birleştirme çağrıları geliyordu.

(UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE): Meseleye güvenli şehirler konseptinde bakıyoruz. Türkiye'de bugün büyük çaplı organize suç örgütü yok.