Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanı Altınok'tan flaş açıklama!

İçişleri Bakanı Altınok'tan flaş açıklama!

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Selami Altınok, 22 Temmuz'dan bu yana 2 bin 483 terör olayının meydana geldiğini, buna karşı jandarma, emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarının yurt içinde 4 bin 328 operasyon gerçekleştirdiğini, operasyonlarda 2 binin üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakan Altınok, "Hiç kimsenin hukuk devleti sınırları içerisinde yapmış olduğumuz mücadeleye zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz. Şırnak'taki olaydan farklı sebeplerin, farklı yönlendirmelerin, farklı etkilenmelerin olduğunu ve devletin bu mücadelesini sekteye uğratma gayretlerinin olduğunu, güvenlik kuvvetlerimizin moralini bozma noktasında özel gayretler olduğunu takip ediyoruz. Gerek istihbarat birimlerimiz gerek diğer birimlerimiz bu konuda çalışmalarını devam ettiriyorlar" dedi.

PKK'NIN SÖZDE ŞEHİTLİKLERİ

Bu algı operasyonuna biz kesinlikle gelmeyeceğiz. Bu PKK terör örgütünün algı operasyonudur. Türkiye Cumhuriyeti devleti de bizim insanlarımız da töremiz de inancımız da bu işe farklı bakar. Mezarlara kesinlikle dokunmuyoruz. Mezarların etrafındaki yapıları yıkıyoruz. Mezarlık görüntüsü altında tripleks binalar oluşturulmuş. Terör örgütü elemanlarının resimleriyle, flamalarıyla süslenmiş. Vatandaşımızı tehdit eden yapıları kesinlikle yıkacağız ama mezarlara dokunmadan.

"KALEŞNİKOFLARA NAMAZ KILDIRMIYORLAR"

Haberin Devamı

Bakan Altınok, "Sözde şehitlik ve mezarlık dedikleri alanların etrafındaki binalardan 35 tane kaleşnikof aldık. Kaleşnikoflara namaz kıldırmıyorlar" ifadelerini kullandı.

AHMET HAKAN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Altınok: "Ahmet Hakan Coşkun ile alakalı 2007 yılında yakın koruma tedbiri uygulanmaya başlanmış.
Bir yıl sonra, İstanbul'daki arkadaşlarımızın bana verdiği bilgiye göre, kendi talebi üzerine yakın koruma tedbiri çağrılı koruma tedbirine çevrilmiş" dedi.

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ

Sayın Başbakanımızın talimatıyla bir çalışma yaptık. Çok güzel bir uygulamayı başlatacağız. Muhtarlık teşkilatı Türkiye'de bu coğrafyada ilk defa 1829 yılında 19 Ekim günü kurulmuş ve çalışmaya başlamış. Yani 2. Mahmut zamanından itibaren devam eden bir teşkilat. İşte bu günü Sayın Başbakanımız talimat verdi, 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü olarak ilan edeceğiz. Sayın Başbakanımızın genelgesi bugün yarın çıkar diye düşünüyorum."

Haberin Devamı