Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanı: İkinci Çevik Bir vakası!

Bakan Ala, Kılıç’ı eleştirdi: ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir durumu varsa, bu ikinci Çevik Bir vakasıdır’

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın gündeme oturan sözlerini eleştirirken, “Eğer cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuysa bu ikinci Çevik Bir vakasıdır. Kılıç, konuşmasıyla kendisini bitirmiştir” dedi.

Kanal 7 televizyonuna konuşan Bakan Ala, Kılıç’ın sözlerini şöyle değerlendirdi: “Çağdaş ülkelerde bir yüksek mahkeme başkanı böyle konularda konuşamaz, bu bir az gelişmişlik göstergesidir. Eğer cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir durumu varsa, bu ikinci Çevik Bir vakasıdır. Başlamadan bitti ve kendisi bitirdi. Haşim Kılıç, kendini bitirdi, kendi konuşmasıyla. Yazık oldu. Bu zamana kadar da... İnsanların bulunduğu iklim vardı, onun yetiştiği bir iklim vardı. Oranın da bütün değerlerini berhava eden bir konuşma. Bu yakışık almadı.”

Yerel seçimlerden önce Ak Parti’ye karşı bir ittifak kurulduğunu savunan Bakan Ala, şöyle devam etti: “Seçim sonrasında muhalefet cephesi seçim hezimetini örtbas etme çabası içine girdi. Burada garip olan şey, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın da bu ittifaka alet olmasıdır, içinde olmasıdır. Kendisi bakımından da son birkaç ay içindeki deği çok enteresandır. Bu normal şartlar altında bir değişim, dönüşüm olarak izah edilemez. Kılıç’daki değişim, hayatın doğal akışıyla izah edilebilir bir değişim değildir.”

‘Yeni bir cümle kuralım’

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ‘Taksim’de 1 Mayıs’ tartışmalarına ilişkin şunları söyledi: “ Gelin duymadığımız bir şey yapalım şimdi, devlet olarak, millet olarak. Şu 1 Mayıs’ı Yenikapı’da, Kadıköy’de kutlayalım. O eski jargonu, Türkiye’nin yaşadığı eski şeyleri unutalım ve yeni bir cümle kuralım. Şu işçi bayramını işçi bayramı gibi kutlayalım. İnsanlarımızı ücretsiz taşıyalım. Ve gelsinler bayramlarını kutlasınlar.”

Haberin Devamı