Gazete Vatan Logo

İç pazar büyümezse üretimde büyüyecek yerimiz kalmadı!

OSD Başkanı Kudret Önen, hükümetin iç pazarın büyümesi için teşvik adımları atmasını istedi, ‘İç pazar büyümezse, büyümeye yerimiz kalmadı’ dedi.

OTOMOTİV Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, derneğin 40. yılının kutlandığı törende yaptığı konuşmada, sektörün son yıllarda büyük gelişime imza attığını vurguladı. Türkiye’ye otomotiv teknolojilerinin kazanılmasını sağlamanın ötesinde uzmanını, mühendisini, teknisyenini kendi yetiştirmiş olan Türk otomotiv sektörünün, bugün artık ürettiği, tasarladığı ve Ar-Ge’sini yaptığı araçları dünyanın dört bir yanına ihraç ettiğine işaret eden Önen, “İhracat şampiyonu sektörümüz, ülkemiz ekonomisine ciddi katma değer yaratıyor. Son 9 yıllık dönemde toplam taşıt araçları dış ticareti 14 milyar dolar fazla verdi” dedi.

Teşvik bekliyoruz

Hükümetin iç pazarın büyümesi için teşvik adımları atmasının gerektiğinin altını çizen OSD Başkanı, “İç pazar büyümezse, bizim büyümeye yerimiz kalmadı” diye konuştu. İç pazarda küçülme ve üretimde de neredeyse yatay bir seyir olmasına rağmen ihracattaki artışın devam etmesinin sektör adına umut verici olduğunu söyleyen Önen, “Türk Otomotiv Sanayii olarak kapasite artırmaya devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2015 rekorlar yılı olacak

Kudret Önen son iki yılın otomotiv gündeminin yatırım, kapasite ve yeni modeller olduğunu söyledi. OSD Başkanı, “Ürettiğimizin yüzde 75’ini ihraç ediyoruz. Dış ticaret dengemiz artıda. Teşviklerin sağladığı katkılarla çok büyük projeler başlatıldı. 2015’te de otomotiv sanayii kendi rekorlarını kıracak; yine ihracat şampiyonu ve lokomotif sektör olacaktır” diye konuştu.