Gazete Vatan Logo

İç giyim devi Suwen’e Lüksemburg’dan talip

Türkiye’nin önde gelen iç giyim markalarından Suwen’in çoğunluk hissesi, Lüksemburg merkezli IntiLux şirketine satılıyor.

İç giyim devi Suwen’e Lüksemburg’dan talip

Türkiye’nin önde gelen iç giyim markalarından Suwen’in çoğunluk hissesi, Lüksemburg merkezli IntiLux şirketine satılıyor. Rekabet Kurulu’nda yer alan duyuruya göre, Suwen markasının ana şirketi Ekofer Tekstil ve Parfümeri’nin yüzde 51 hissesi IntiLux tarafından devralınacak. Satış, Rekabet Kurulu onayının ardından gerçekleşecek.

Yabancılara üretim

2003 yılında kurulan Ekofer Tekstil, Suwen markası ile iç giyim üretimi yapıyor. Merkezi İstanbul Ümraniye’de olan ve Türkiye’de yaklaşık 40 mağazası olan Suwen, İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere 18 şehirde faaliyet gösteriyor.

Şirket, birçok yabancı dev için de üretim yapıyor. Çin ve Hong Kong’taki rakiplerinden sonra dünyanın en büyük iç çamaşırı üreticilerinden biri olan Ekofer Tekstil’in dünyaca ünlü markaların etiketiyle ürettiği ürünleri kendi marka çatısına almasıyla ortaya çıkan Suwen markası ‘gizemli kadın’ anlamına gelen süven kelimesinden geliyor.