Gazete Vatan Logo

İbrahim Kalın'dan canlı yayında flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın canlı yayında açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın'dan canlı yayında flaş açıklamalar

Kalın, Kuzey Irak'ın referandum kararı hakkında "Kerkük'te referandum gerilimi artırır" dedi.

İşte Kalın'ın konuşmasından satır başları:

Katar krizinin çözülmesi için çaba göstereceğiz. Yoğun telefon diplomasisi bu hafta da devam edecek. Bizim hem Katar hem Suudi Arabistan ile yaptığımız temaslar çerçevesinde öncelikli hedefimiz bu sorunun çözülmesi. Burada Suudi Arabistan'ın da önemli bir aktör olduğunu söylemeliyim. Bu çerçevede bu krizin bir an önce çözülmesi için biz de imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Bu çerçevede Katar'da özellikle insanların günlük hayatını etkileyen bir takım tedbirler alınması için bizde de STK'lar, çeşitli kurumlarımız harekete geçti. Katar'da Türk askeri üssünün kurulması için bir süreç de onaylandı. Bu üssün amacı güvenlik sağlamaktır. Askeri faaliyet içerisinde bulunmak değildir. İlk anlaşma nisan 2016'da imzalanmıştı.
K.IRAK'IN REFERANDUM KARARI
Kerkük'te yaşanan süreci çok yakından takip ediyoruz. K.Irak'ın verdiği karar çok yanlış bir karar. Bu Kerkük'te gerilimi artırır. Umut ediyoruz bu referandum kararını iptal edip bu yanlıştan dönerler
ABD'NİN BİR TERÖR ÖRGÜTÜNE ANGAJE OLMASINI ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ
Suriye ile ilgili çabamız çatışmaların dururulması. Rejimin çıkarttığı zorlukların farkındayız. Aralık ayında devreye giren ateşkesi birçok kez ihlal etti. Geçen hafta İran Dışişleri Bakanı ile aynı zamanda Suriye meselesini de açık ve net bir şekilde konuştuk. Rakka operasyonunda yer almayacağını ifade etmiştik. Biz de sayın Cumhurbaşkanımızın formülasyonuyla "hayırlı olsun" dedik. Bizim için temel kaygıların devam ettiğini ifade etmek isteriz. YPG/PYD unsurların çekileceğini ve buraların Araplar'a bırakılacağının gerçekleşmediğini gördük. Benzer durumların Tel Abyad'dada görüyoruz. ABD'nin bir terör örgütüne bu kadar angaje olmasını, ciddiye almasını anlamakta zorlanıyoruz.
FETÖ DAVALARI

Haberin Devamı

FETÖ davaları şu anda devam ediyor. Bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkınımız da süreci yakından takip ediyor. Biz de bu davaların takipçisi olacağımızı tekrar belirtmek istiyorum. Yaptıkları avunmalarda hala bunun bir tiyatro olduğuna dair, kontrollü darbe olduğuna dair ifadelerin kullanıldığını görüyoruz. Bu kadar delil ortadayken bunları konuşmak ekmeklerine yağ sürmek anlamına gelir. Şehitlerimize saygısızlıktır.

Haberin Devamı

EKONOMİ

15 Temmuz'dan sonra ekonominin darbe alacağı yönünde çeşitli tahminlerde bulunanlar oldu. Fakat son gelen rakamlar bütün bu tahminlerin ne kadar temelsiz olduğunu bir kez daha gösterdi. Türkiye ekonomisi %5 büyüdü. Bu çok büyük bir rakamdır. Aynı şekilde Borsa İstanbul'da da rekor kırıldı, 2017'de en çok kazandıran endeks BİST olmuş oldu.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE
Son günlerde gençlerimizin uyuşturucu kullanma oranının yükselmesi üzerine raporlar geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda çalışmaların artmasını istedi. Bakanlıklarımız harekete geçti. Yoğun bir çabanın içerisine girmiş bulunmaktayız. Aynı şekilde aileler de çocuklarına sahip çıkmalıdır. Daha dikkatli olmaları önemlidir.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ'UN İLK YIL DÖNÜMÜ

15 Temmuz'ın 1. yıl dönümünde bir takım anma faaliyetleri planlanmaktadır. 1 hafta boyunca yapılması planlanıyor. Şehirlermizin aziz hatırasına yakışır bir şekilde, hem hüznü hem kahramanlığı anacak şekilde bir program planlanmaktadır. Aynı şekilde yurtdışında da bir takım programlar yapılacak. İstanbul ve Ankara'da şehitlerimiz için bir anıt yapılmakta. Detaylar netleştikçe onları da paylaşacacağız.