Gazete Vatan Logo

IBM’de lezbiyen varis şoku

Dünyanın büyük bilgisayar şirketlerinden IBM’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı 3 nesildir sürdüren, Amerika’nın en köklü ailelerinden olan Watson’lar “lezbiyen ilişki” şoku yaşıyor

Şirketi 1952-1971 arasında yöneten ve daha sonra görevi şimdiki başkan ve aynı zamanda oğlu olan Thomas Watson III’e devreden Thomas Watson Jr.’ın kızı Olive Watson, 1978’de tanıştığı Patricia Spado ile eşcinsel ilişki yaşamaya başladı. Olive Watson, o zamanlar ABD’de eşcinsel ilişkiler hukuki açıdan tanınmadığı için, ailesinin servetinden yararlanması amacıyla 1991’de sevgilisini nüfusuna geçirdi ve yasal olarak onun “annesi” oldu. 14 yıl birlikte yaşayan çift geçen yıl ayrıldı.

“Hak iddia edebilir”
Ancak Watson, sevgilisiyle arasındaki “derin bağ” nedeniyle nüfus anlaşmasını bozmadı. Şimdi, Patricia Spado, kendisini yasal olarak, ABD’nin SSCB Büyükelçiliği’ne de yapmış olan Thomas Watson Jr.’ın torunu olarak göstererek, ailenin 19’uncu varisi olduğunu iddisıyla mahkemeye başvurdu. IBM konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Hukuk uzmanları, çiftin anlaşmasının hukuki açıdan “tam” olduğunu, Spado’nun servet üzerinde hak iddia edebileceğini söylüyor. Ancak kararı mahkeme verecek.