Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumunu siz de internetten takip edebilirsiniz!

İstanbullunun en büyük çilesi trafik! İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) hizmete sunmuş olduğu İBB Trafik Durumu hizmeti sayesinde tüm İstanbul trafiğini tek tık ile görebilirsiniz. İBB Trafik Durumunun cep telefonları için mobil uygulaması da mevcuttur. İBB Trafik Durumu hizmetinden faydalanmak isteyen tüm vatandaşlar haberimize göz atabilir.

İBB trafik durumunu siz de internetten takip edebilirsiniz!

Ülke nüfusumuz gün geçtikçe artıyor. Nüfusun artışı olumlu ve olumsuz birçok faktörü beraberinde getirmektedir. Özellikle büyük ve büyümekte olan şehirlerde meydana gelen nüfus artışı, çözümü zor olan bazı problemlere sebep olabiliyor. Şehir kapasitesinin üzerinde olan insan sayısı şehirdeki trafiği de etkilemektedir. Bir şehirde insan sayısı arttıkça beraberinde trafikteki araba sayısı da orantılı olarak artış gösteriyor. Trafikteki araçlar fazlalaştığı için trafikte büyük bir yoğunluk meydana geliyor. Türkiye’de bunun en net örneği İstanbul’da verilebilir. En son geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapılan araştırmalara göre İstanbul’un nüfusu 14,03 milyona ulaşmıştır. Bilindiği üzere İstanbul metropol bir şehirdir.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnsan sayısı bu kadar fazla olunca ve gelişmeye bağlı olarak araç sahibi olan kişilerin artması olası bir durumdur. Günümüzde de gördüğümüz gibi İstanbul’da trafik sorunu en büyük sorunlardan bir tanesi haline gelmiştir. Türkiye İstatistik Kurumunun 2016 verilerine göre İstanbul’daki kayıtlı araç sayısı 3 milyon 651 bini bulmuştur. Trafikte oluşan yoğunluğu sadece araç sayısına bakarak dahi anlamamız mümkündür. Trafik şehirde büyük önem arz etmektedir. Çalışan nüfusun tamamı trafik üzerinden işine ve evine ulaşımını sağlamaktadır. Kişisel araç sahibi olmayan kişiler de toplu taşıma araçlarını kullanır fakat bu araçlar da trafik içerisinde olduğu için yolculuk büyük bir eziyet haline gelebilir.

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayan tüm vatandaşların en büyük sorunu olarak karşımıza çıkan trafik sorununu çözmek adına gerekli kurumlar tarafından birçok çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmalardan sonuç veren veya sonuç vermeyen çalışmalar elbette bulunmaktadır. Sonuç olarak 14 milyonu aşkın nüfuslu bir şehirde trafiğin kontrolünü sağlamak çokta kolay bir şey değildir. Bu yüzden trafik problemini çözmeye yönelik çalışmalar sürekli olarak yapılmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafikte olan vatandaşların hayatını kolaylaştıracak mükemmel bir uygulamayı hizmete sunmuştur. İBB Trafik Durumu hizmeti sayesinde İstanbul’daki tüm vatandaşlar anlık olarak trafikte olan yoğunluğu görüntüleyebilecekler. Bu sayede vatandaşlar gidecekleri mevkiinin yol durumunu öğrenip alternatif yolları deneyebilecektir. İBB Trafik Durumu hizmeti içerisinde belirli bölgeler için kameralar özelliği de aktiftir. Kameralardan o yolun yoğunluğunu görüntüleyip ona göre yola çıkabilirsiniz. İBB Trafik Durumu size bir İstanbul haritası üzerinde nerelerde ne kadar trafik var bilgisini gösterir. Ayrıca sistem üzerinden arızalı ve bakımlı yolları da görebilirsiniz. Trafik tahmini özelliğini kullanarak gideceğiniz mevki ile ilgili yol bilgisini de alabilirsiniz. İBB Trafik Durumu hizmetine cep telefonlarınız aracılığıyla da ulaşabilirsiniz. Artık çoğu işlemi mobil olarak yapıyoruz. Vatandaşların telefonlarını kullanarak İBB Trafik Durumu hizmetine ulaşması da oldukça kolay bir alternatif olacaktır. İBB Trafik Durumu hizmetinden faydalanmak için yapmanız gereken İBB Trafik Durumu resmi internet sayfasına giriş yapmaktır.

Haberin Devamı

İBB Trafik Durumu Mobil Uygulaması

Haberin Devamı

İBB Trafik Durumu uygulaması oldukça kolay ve kullanışlı bir uygulamadır. Ayrıca uygulamaya ulaşması da bir o kadar kolay. İBB Trafik Durumu uygulamasının adı İBB Cep Trafik’ dir. Uygulamaya iOS ve Android mağazalarından hemen ulaşabilirsiniz. Uygulama mağazalarının arama bölümüne İBB Cep Trafik yazıp, indirmeniz yeterli olacaktır. Uygulamayı indirdikten sonra İstanbul trafiğiyle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.