Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumunu internetten takip edebilir miyim?

İstanbul trafik sorununun çözümü için internette İBB trafik durumu uygulaması bulunuyor. İBB trafik durumu uygulaması İstanbullunun anlık trafik durumu bilgisini internetten alabilmesine imkan veriyor. İBB trafik durumu isimli uygulama mobil cihazlardan da kullanılabiliyor

İBB trafik durumunu internetten takip edebilir miyim?

Günümüz modern teknolojisi günlük yaşantı içerisinde doğrudan etkilerde bulunuyor. Özellikle de insanların son derece pratik bir şekilde yaşam standartlarının yükseltilebilmesi konusunda önemli katkıları bulunan teknoloji beraberinde yeni nesil ihtiyaçlarda ortaya çıkartabiliyor. Günümüz modern çağında insanların daha hızlı ulaşımı daha konforlu bir şekilde sağlayabilmesine yardımcı olan otomobil teknolojisi, özellikle büyük kentlerdeki yoğun nüfus ile bir araya gelince önemli bir trafik sorununun yaşanmasına neden oluyor. Bu durumun en somut örneklerinden birisini ise dünya genelinde en yoğun trafiğe sahip olan kentler sıralamasında uzun süredir ilk sıralarda kendisine yer edinen İstanbul oluşturuyor. İstanbul’un trafik konusundaki aşırı yoğunluğu İstanbul’da yaşayan vatandaşın günlük yaşamında olumsuz etkilere dahi yol açabiliyor. Bu yüzden de İstanbul’daki trafik sorununun çözümünün sağlanabilmesi amacı ile modern teknolojiden yararlanılıyor.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

İstanbul genelinde yaşanan trafik sıkışıklığının ortadan kaldırılabilmesi ve vatandaşa modern bir metropolde sunulması gereken yaşam standartlarının getirilebilmesi amacı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından internet ortamı içerisinde İBB trafik durumu isimli bir uygulama hizmete sunuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi elektronik ortam üzerinde hizmet veren bu uygulaması ile İstanbullunun her zaman kent genelindeki trafik durumu hakkında bilgi sahibi olabilmesine olanak sağlamasını amaçlıyor. Özellikle her geçen gün gelişen ve daha yaygın kullanım oranlarına ulaşan modern teknolojiye sahip cihazlar ile insanların internete daha kolay ve daha pratik bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması internet üzerinde sunulan hizmetlerin önemli avantajlar sunmasına yol açıyor. Bu sebep dolayısı ile de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşların İstanbul trafiği ile ilgili olarak bilgi alabilmesi konusunda online İBB trafik durumu isimli uygulama İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunuldu.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin online İBB trafik durumu isimli uygulaması, belediye tarafından İstanbul’daki trafik sorununa yönelik olarak yürütülen teknoloji odaklı çalışmaların bir bölümünü oluşturuyor. Doğrudan fiziksel bir trafik sorunu çözümü sağlamasa da İstanbullunun kent trafiğinin anlık durumuna ilişkin olarak güncel şekilde bilgi alabilmesi internet üzerinde yer alan bu online İBB trafik durumu uygulaması ile sağlanarak, trafik sorunun çözümüne dolaylı yoldan katkı sağlaması mümkün oluyor. Bu şekilde dolaylı yollardan etkilerde bulunması İBB trafik durumu uygulamasının çok önemli bir hizmet uygulaması olmadığı düşüncesinin oluşmasına yol açsa da aslında İstanbul trafik sorununun çözümü yönünden çok önemli bir katkı sağlıyor. İBB trafik durumu uygulaması üzerinde bir İstanbul haritası bulunuyor ve bu harita üzerinde farklı renk türlerine göre trafikteki olağan durum hakkında anlık bilgi akışı sağlanıyor. Bu kapsamda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB trafik durumu uygulaması üzerinde bilgilendirmeleri açık yollarda yeşil, nispeten açık yollarda sarı ve sıkışık yollarda kırmızı renkler ile gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dijital hizmet uygulaması mobil akıllı cihazlar üzerinden de kullanılabiliyor.

Haberin Devamı