Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumunu gün içerisinde canlı takip edin!

İBB trafik durumunu anlık olarak takip etmemizi sağlayan uygulamalar sayesinde günün her anı şehir trafiği hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. İBB trafik durumu uygulamaları internet üzerinden kolaylıkla kullanılabildiği gibi ayrıca İBB cep trafik durumu uygulamaları ile de cep telefonlarımız üzerinden de kullanılabilmektedir.

İBB trafik durumunu gün içerisinde canlı takip edin!

İstanbul, dünya tarihinin, modern çağın en önemli dünya kentlerinden birisidir. Modern ve gelişmiş dünyanın merkezinde kendisine yer edinen İstanbul, yoğun nüfusu ve yüksek araç sayısı ile vatandaşların fazlasıyla trafik sorunları ile karşı karşıya kaldığı bir mega kenttir. Bu yüzden İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da yaşan vatandaşların her gün karşı karşıya kaldıkları trafik sorununa çözüm bulunabilmesi amacı ile İBB trafik durumu gibi internet temelli projeler gerçekleştiriliyor. Vatandaşların internet erişiminin mümkün olduğu her yerden İstanbul’un güncel trafik durumunu öğrenebilmesine yardımcı olan İBB trafik durumu uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mega kent İstanbul’da vatandaşa bir dünya kentine yakışır altyapıda ve teknolojik standartlarda hizmetler sunabilme amacı doğrultusunda özellikle İBB TV ile şehrin merkezi konumlarından canlı görüntüler sunan şehir kameraları, yerel haberler gibi pek çok interaktif uygulamasına ek olarak canlı İstanbul trafiği akışı hakkında güncel bilgiler sunacak İBB trafik durumu hizmetine başlandı. Vatandaşların her an ulaşabildikleri ve anlık olarak İstanbul’un trafik durumu hakkında bilgi alabildiği İBB trafik durumu uygulaması üzerinde tüm İstanbul genelindeki yollardaki gerçek zamanlık trafik durumu bilgisi yer alıyor. Özellikle İstanbul genelini kapsayan interaktif İstanbul haritası üzerinde açık, kapalı gibi yönleriyle yolların durumu İBB trafik durumu uygulaması ile sunuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İBB trafik durumu uygulaması üzerinde özellikle kapalı olan yollar kırmızı, açık olan yollar yeşil ve nispeten açık olan yollar sarı şekilde gösteriliyor. Böylelikle vatandaşlar İstanbul’un günlük yaşamı olumsuz etkileyen trafiğinin sıkışık olduğu noktalara göre kendisine daha farklı ve açık olan rotalar oluşturarak, İstanbul trafiğinde sıkışıp kalmaktan kurtulabilmesi sağlanıyor. Aynı zamanda da İBB trafik durumu uygulaması ile İstanbul trafiğinin de önemli düzeyde rahatlatılabilmesi amaçlanıyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan akıllı teknolojiler ile birlikte insanların bulunduğu her yere interneti de taşıyabilme avantajına sahip olması vatandaşların sadece dakikalar içerisinde internete erişim sağlayarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan İBB trafik durumu uygulamasını kullanarak gerçek zamanlı haritada anlık İstanbul trafiğinin durumunu görüntüleyebilmesi sağlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan İBB trafik durumu hizmet ekranında geniş kapsamlı, detaylı ve ayrıntılı şekilde İstanbul’un tüm yollarındaki güncel trafik durumunun öğrenilebiliyor olması İstanbul gibi metropol bir kentin vatandaşlarına sunabileceği en önemli hizmetlerden birisini teşkil ediyor. İBB trafik durumu uygulaması üzerinden güncel İstanbul trafiğini takip edebilmesi kendisine alternatif rotalar oluşturabilmesine olanak veriyor. Özellikle de İstanbul trafiğinde sıkışık olan noktaların kırmızı olarak gösterildiği İBB trafik durum gerçek zamanlı haritasında yeşil yani güzergahta trafik sıkışıklığının olmadığı noktaların görülerek, buna göre en ideal alternatif güzergahların oluşturulabilmesi sağlanabiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından internet üzerinde hizmete açılan dijital belediye hizmetlerinden birisi olan İBB trafik durumu özellikle vatandaşın son derece pratik bir şekilde İstanbul genelinde güncel ve anlık trafik durumunu takip edebilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı