Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumunu canlı gösteren uygulamalar!

İBB trafik durumunu canlı olarak takip etmek mümkündür. İBB trafik durumu canlı takip uygulamaları hem bilgisayar sistemi üzerinden hem de akıllı telefonlar üzerinden kullanılabiliyor. İBB trafik durumu uygulamalarına ilişkin daha fazla bilgi haberimizde!

İBB trafik durumunu canlı gösteren uygulamalar!

Günümüzde aşırı derece gelişmiş olan teknoloji ile artık insan hayatı daha kolay bir hale gelmiş durumdadır. Her alanda üretilmiş olan icat ve cihazlar insan gücü kullanımını minimum seviyeye indirmiş durumdadır. İnsan gücü kullanımının minimuma indirilmesi ve makinelerin üretime geçmesi vakit tasarrufu oluşturmuştur. Bilgisayarlar, cep telefonları, televizyonlar, iş makineleri, beyaz eşyalar, otomobiller ve daha birçok icat sayesinde kolaylaşan hayatımız bu aletlere bağlı birçok uygulama oluşturulmuştur. Günümüzde otomobil kullanımının yaygınlaşması ile oluşan trafik sorunu bazı illerimizde günlük hayatı etkilemeye başlamış durumdadır. Trafik sorunun en çok olduğu ilimiz olan İstanbul’da konu ile ilgili birçok çalışma yapılmıştır. Yol büyütme çalışmaları, alt geçitler, köprüler ve daha birçok yol çalışmasının yanında bir de cep telefonu uygulaması bulunmaktadır. Bu cep telefonu uygulaması üzerinden İstanbul üzerinde bulunan yollardaki trafik durumu takip edilebilmektedir. Yazımızın devamında bu uygulama hakkındaki detaylı bilgileri ve uygulamayı nereden edinebileceğinizi detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

İ BB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İBB yani açılımı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik sorununu çözebilmek ve ek gelir elde edebilmek amacı ile bir uygulama oluşturmuştur. Bu uygulama trafik sorununu nasıl çözecek diye soracak olursanız; uygulama üzerinden trafik yoğunluğu olan bölgelerin, kapalı yolların veya diğer yol durumları oluşursa bu durumları telefonunuz üzerinden takip edip kendinize farklı bir rota çizebilme imkanınız olacaktır. Bu uygulama üzerinden kullanıcılar da karşılaştıkları bir yol durum bilgisini paylaşabilmektedir. Böylece diğer kullanıcıları konu ile ilgili uyarmış olacaklardır.

Cep Trafik uygulamasının işletim sistemi farklı olan telefonlar için edinebilecekleri mobil mağazaları yazımızın devamında sizler için vermiş bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak telefonunuzun işletim sistemine uygun mobil mağazasını öğrenebilir ve Cep Trafik uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

- Eğer telefonunuz bir İ.O.S işletim sistemine sahipse uygulamayı AppStore mağazasından cep telefonunuza indirebilirsiniz. İndirebilmek için arama bölümüne “İBB Cep Trafik” yazmanız yeterli olacaktır. Uygulamayı bulduğunuzda “Yükle” seçeneğine tıklayıp uygulamayı indirebilirsiniz.

- Eğer Android işletim sistemi olan bir telefona sahipseniz uygulamayı Google Play üzerinden cep telefonunuza indirebilirsiniz. İndirebilmek için arama bölümüne “İBB Cep Trafik” yazmanız yeterli olacaktır. Daha sonrasında “Yükle” seçeneğine tıklayarak uygulamayı indirebilirsiniz.

- Eğer Windows Phone işletim sistemi olan bir cep telefonuna sahipseniz uygulamayı Windows Phone Store üzerinden cep telefonunuza indirebilirsiniz. İndirebilmek için yine aynı şekilde arama bölümüne “İBB Cep Trafik” yazmanız yeterli olacaktır. Uygulamayı bulduktan sonra “Yükle” seçeneğine tıklayarak cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

İBB Cep Trafik uygulaması bahsetmiş olduğumuz gibi hem ek gelir üretmek hem de trafik sorununu çözmek amacı ile oluşturulmuştur. Bu uygulamanın kullanımı ücretlidir. Kullanım ücreti aylık olarak 5 TL’dir. Aynı zamanda uygulamayı kullanabilmek için mutlaka cep telefonunuzda internet bağlantısı bulunmaktadır.