Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumunu canlı gösteren uygulama!

İBB trafik durumu şehirde yaşayan vatandaşlar için tam bir çiledir. Bu nedenle İBB trafik durumu hakkında bilgi sahibi olmak vatandaşlara büyük bir avantaj sağlar. Bu yüzden İBB trafik durumunu canlı olarak takip edebileceğiniz uygulamalar oldukça büyük bir önem taşır.

İBB trafik durumunu canlı gösteren uygulama!

Günümüzde birçok alanda yenileme ve düzenleme yapılmıştır. Ancak bunlardan en önemlilerinden biri olan trafik alanında yapılan düzenlemelere daha çok önem verilmektedir. Trafik hayatımızda oldukça önemli bir yere sahiptir. Trafik alanında yeni yollar, çok şeritli yollar, alt ve üst geçitler olmak üzere birçok çalışma yapılmıştır. Teknoloji ile birlikte gelen bir uygulama daha bulunmaktadır. Bu uygulama telefonunuz üzerinden trafik durumunu kontrol edebildiğiniz bir uygulamadır ve adı İBB Cep Trafik uygulamasıdır. İBB yani açılımı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu uygulama ile hem ek gelir kazanmayı hem de vatandaşların oldukça bunalmış olduğu trafik sorununu çözmeyi amaçlamıştır. Yazımızın devamından İBB Cep Trafik uygulamasına nasıl ulaşabileceğinizi ve uygulama ile ilgili gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Telefonlarınızın uyumluluk yani işletim sistemine göre İBB trafik durumu hakkında bilgi alabilmenizi sağlayacak olan İBB CepTrafik uygulamasına ulaşabileceğiniz yerler şu şekildedir;

Haberin Devamı

- Eğer telefonunuz bir İ.O.S işletim sistemine sahipse uygulamayı AppStore mağazasından cep telefonunuza indirebilirsiniz. İndirebilmek için arama bölümüne “İBB Cep Trafik” yazmanız yeterli olacaktır. Uygulamayı bulduğunuzda “Yükle” seçeneğine tıklayıp uygulamayı indirebilirsiniz.

- Eğer Android işletim sistemi olan bir telefona sahipseniz uygulamayı Google Play üzerinden cep telefonunuza indirebilirsiniz. İndirebilmek için arama bölümüne “İBB Cep Trafik” yazmanız yeterli olacaktır. Daha sonrasında “Yükle” seçeneğine tıklayarak uygulamayı indirebilirsiniz.

- Eğer Windows Phone işletim sistemi olan bir cep telefonuna sahipseniz uygulamayı Windows Phone Store üzerinden cep telefonunuza indirebilirsiniz. İndirebilmek için yine aynı şekilde arama bölümüne “İBB Cep Trafik” yazmanız yeterli olacaktır. Uygulamayı bulduktan sonra “Yükle” seçeneğine tıklayarak cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

- Eğer başka işletim sistemli bir telefona sahipseniz yine aynı şekilde kullandığınız mobil mağaza üzerinden arama yaparak uygulamaya ulaşabilirsiniz.

İBB Cep Trafik uygulaması oldukça kullanışlı ve günümüzde de oldukça fazla kullanıcısı olan bir uygulamadır. Trafiğe çıkmadan önce telefonunuz üzerinden trafik durumundan haberdar olabilirsiniz. Bu sayede yolların daha boş olduğu bir yerden kendinize rota çizebilirsiniz. Bu uygulama üzerinden aynı zamanda kullanıcılarda karşılaştıkları trafik durumunu paylaşabilmektedir. Bu nedenle aynı zamanda paylaşım yapabildiğiniz kullanışlı bir uygulamadır. İBB Cep Trafik uygulaması yazımızda da bahsetmiş olduğumuz gibi hem ek gelir kazanmak hem de trafik sorununu ortadan kaldırmak için oluşturulmuş olan bir uygulamaydı. Cep Trafik uygulama ücreti aylık olarak telefon tarifenizden kesilmektedir. Aylık İBB Cep Trafik ücreti 5 TL’dir. İBB Cep Trafik üzerinden İstanbul üzerindeki bütün yollar ve yol durumları hakkındaki bilgileri öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda bir yolda karşılaştığınız herhangi bir durumu bu uygulama üzerinden sizde paylaşabilirsiniz. Bu uygulama üzerinde diğer kullanıcılarda aynı şekilde bilgi girişi yapabilmektedir. Yazımızda sizler için kullandığınız telefonun işletim sistemine uygun olarak indirebileceğiniz mobil mağazaları vermiş bulunmaktayız. Uygulamayı indirdikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı