Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumuna ilişkin bilgileri anlık olarak takip edebilirsiniz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB trafik durumu uygulaması yoğun ilgi görüyor. İstanbullu trafiğe çıkmadan önce İBB trafik durumu uygulamasından kent trafiğini kontrol ediyor. İBB trafik durumu uygulamasından hangi yollar yoğun hangi yollar açık anlık ve güncel bilgiler şeklinde görsel grafikle eşliğinde öğrenilebiliyor.

İBB trafik durumuna ilişkin bilgileri anlık olarak takip edebilirsiniz!

Modern yüzyıl dünyasında başta büyük şehirler olmak üzere tüm kentlerde trafik sorunu günlük yaşamı doğrudan olumsuz yönde etkileyecek çok ciddi bir sorun haline geldi. Türkiye’de hemen hemen tüm büyük kentlerde günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyebilecek düzeye gelen trafik sorunu nüfusun en yoğun olduğu İstanbul’da çok ciddi sorunlara yol açıyor. Her gün milyonlarca turiste ev sahipliği yapan ve Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip olan kenti pozisyonunda bulunan dünya tarihinin ve modern yüzyılının en önemli kenti İstanbul’da gün boyu yaşanan trafik yoğunluğu yaşam standartlarında önemli düzeyde kalite düşüşüne yol açıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da dünyanın en önemli ilk 3 metropolünden birisi olan İstanbul’daki trafik sorununun çözümü amacı ile İBB trafik durumu isimli dijital uygulaması gibi çok sayıda proje üzerinde çalışıyor.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

1980’li yıllardan bu yana her geçen gün artan nüfusu ve gelişen modern dünyada yüksek düzeye ulaşan bireysel araç kullanım oranları İstanbul trafik altyapısının çok üzerinde bir trafiğin meydana gelmesine neden oluyor ki bu durumda gün boyu trafik sıkışıklığının yaşanmasına neden oluyor. İstanbul trafik sorununun çözümünün sağlanabilmesi amacı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çok uzun yıllara dayanan fiziki altyapıda düzenleme ve yenileme çalışmaları devam ederken, internet altyapısı da kullanılarak İBB trafik durumu gibi interaktif dijital uygulamalar bu hedef doğrultusunda hizmete açılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların İstanbul genelindeki trafik durumu hakkında anlık olarak bilgi alabilmelerini sağlamak amacı ile internet ortamı üzerinde hizmete açılan İBB trafik durumu uygulaması resmi bir uygulama olduğundan paylaştığı bilgilerde yüzde yüz doğruluk payı vermektedir.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşa ücretsiz olarak sunulan İBB trafik durumu uygulaması, İstanbul genelinde bulunan tüm yollardaki trafik akışının anlık durum bilgisini vatandaşlara ulaştırmayı amaçlayan bir bilgilendirme uygulamasıdır. Mobil uyumluluğu bulunuyor olması sayesinde vatandaşların nerede olursa olsun akıllı cihazları ile dahi internete erişim sağlayarak İBB trafik durumu isimli uygulamayı kullanabilmeleri de mümkün kılınıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulan İBB trafik durumu uygulamasında İstanbul genelindeki tüm yolları gösteren interaktif bir harita bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu harita üzerinde trafik akışının yoğun olduğu yollar kırmızı renk, trafik akışının belirli seviyede yoğun olduğu yollar sarı renk ve trafik akışının rahat ve açık olduğu yollar ise yeşil renk grafikler ile gösteriliyor. Böylelikle İstanbulluların İBB trafik durumu isimli uygulamayı kullanarak, internet erişimi olan her yerden anlık İstanbul trafik durumu bilgisini alabilmeleri sağlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu trafik durumu uygulaması gibi çok sayıdaki dijital hizmet uygulaması ile dünyanın en önemli kentlerinden birisi olan İstanbul’da sunulması gereken belediyecilik hizmet kalitesi standartlarını yakalamayı başarıyor ki böylelilikle İstanbullunun yaşam standardı kalitesinin çok daha yüksek seviyelere ulaşmasını sağlıyor.

Haberin Devamı