Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu online yoğunluk haritası!

İstanbul’da trafiğin yoğun olduğu yollar hangisi, hangi yollarda trafik akışı normal gibi sorularının yanıtı İBB trafik durumu ekranında. Okulların da açılmasıyla birlikte hafta içi durma noktasına gelen İstanbul trafiğinin son durumu İBB trafik durumu uygulamasından öğrenilebiliyor. Büyükşehir belediyesinin İBB trafik durumu uygulaması ücretsiz olarak kullanılabilen resmi bir dijital hizmettir.

İBB trafik durumu online yoğunluk haritası!

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi günlük yaşantı içerisinde insanların ihtiyaçlarına yönelik olarak çok önemli çözümler sunarken aynı zamanda da beraberinde bazı yeni nesil ihtiyaçlar ortaya çıkartıyor ki bunların başında trafik sorunu geliyor. Çünkü günümüzün gelişen Türkiye’sinde bireysel araç kullanımının oldukça yüksek seviyeye ulaşması başta nüfus yoğunluğunun fazla olduğu kentler olmak üzere tüm kentlerde trafik sorununun ciddi boyutlara ulaşmasına neden oluyor. Bu durumun en somut örneklerinden birisini oluşturan İstanbul, dünya genelinde de trafik sıkışıklığı sıralamasında ilk sıralarda kendisine yer buluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hem tarihi hem doğal güzellikleri ile dünyanın en önemli kenti olan İstanbul’daki trafik alanında yaşanan bu sorununun modern biçimde çözüme kavuşturulabilmesi amacı ile önemli çalışmalar gerçekleştiriyor ki bunlardan birisi de İBB trafik durumu isimli uygulamadır.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

İnternet tabanlı olarak hizmet veren ve tüm İstanbul genelindeki yollardan bilgi alarak, vatandaşlara ulaştıran İBB trafik durumu uygulaması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulan bir dijital bilgilendirme ekranıdır. Tüm vatandaşların internet erişimi sağlayabildiği her noktadan ücretsiz olarak kullanabilme şansına sahip olabildiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İBB trafik durumu isimli uygulaması üzerinde İstanbul’da bulunan her bir ana yol üzerindeki gerçek zamanlı trafik durumu bilgisi alınabiliyor. Modern yüzyılın hızla yaygınlaşan mobil akıllı cihaz teknolojilerinin günlük yaşamın her alanında etkinb ir şekilde vatandaşlar tarafından kullanılıyor olması ve yolla çok önemli kolaylıklardan yararlanabiliyor olması nedeni ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından internet ortamı üzerinde trafik sorununun çözümüne katkı sağlaması amacı ile İBB trafik durumu uygulaması hizmete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır İstanbul gibi dünyanın en önemli metropolünde yaşam standartlarının modern ve gelişmiş şehir standartlarına ulaştırılabilmesi amacı ile tüm belediyecilik hizmetlerinde internet altyapısını zaten aktif şekilde kullanıyor. Bu kapsamda İBB Web TV uygulamasının önemli bir parçası olarak dijital ortam üzerinde hizmete açmış olduğu İBB trafik durumu uygulaması ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların nerede olurlarsa olsunlar İstanbul’daki trafik durumu ile ilgili olarak anlık bilgi alabilme şansına sahip olabilmelerini hedefliyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde bulunan İBB trafik durumu ekranının mobil uyumluluğunun bulunuyor olması sayesinde İstanbullu mobil cihazlarından da dijital hizmet ekranını kullanarak, İstanbul trafik durumu bilgisine ulaşabiliyor. İBB trafik durumu isimli uygulama üzerinde İstanbul’daki yolların trafik akış durumu yoğun olan yollarda kırmızı, nispeten yoğun olan yollarda sarı, rahat ve seri akışın olduğu yollarda ise yeşil grafikler ile gösteriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygulama üzerinde ayrıca kent genelinde trafik akışına etkili olabilecek tüm trafik kazaları ve yol çalışmaları ile ilgili olarak da bilgi akışı gerçekleştirerek, İstanbulluların her zaman trafikteki durum hakkında anlık olarak detaylı bilgilere sahip olabilme şansından yararlanarak, trafik sıkışıklığından olabildiğinde minimum seviyede etkilenmesini sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı