Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu hakkında canlı bilgileri internetten elde edebilirsiniz!

İstanbul’da trafik durumuna ilişkin olarak en güncel bilgileri artık internet üzerinde İBB trafik durumu uygulamasından öğrenebilmek mümkün oluyor. İBB trafik durumu uygulaması tüm vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor. İBB trafik durumu isimli dijital hizmetin mobil uyumluluğu bulunduğundan mobil cihazlardan da kullanılabiliyor.

İBB trafik durumu hakkında canlı bilgileri internetten elde edebilirsiniz!

Türkiye’de trafik sorunu büyük kentlerin yaşam kalitesi yönünden oldukça olumsuz şekilde etkilenmesine neden oluyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen otomobil teknolojisi ile trafikteki araç sayısının gün ve gün artış gösteriyor olması ve bunun üzerine İstanbul gibi sürekli göç alarak nüfusa artan büyük kentlerde trafik akışı içerisinde çıkılamaz bir hale geliyor. Türkiye’de İstanbul 1980’li yıllardan itibaren oldukça sıkıntılı bir hal alan trafik her geçen gün artan nüfus ve üzerine gelen araç sayısı artışı ile birlikte çok ciddi trafik sorunları yaşanmaya başlandı. İnsanların günlük yaşam kalitelerini önemli ölçüde düşürmekte olan trafik sorununa yönelik olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından elektronik ortam üzerinde İBB trafik durumu isimli bir uygulama hizmete açıldı.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır süre gelen İstanbul trafik sorunu konusunun çözümünü sağlayabilmek amacı ile karayolları üzerinde oldukça kapsamlı düzenleme ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Özellikle Marmaray ve Yavuz Sultan Selim (3.köprü) ve Kuzey Marmara Çevre Yolu gibi çeşitli altyapı çalışmalarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yürüttüğü gibi toplu ulaşım alanında da çok önemli hizmet çözümleri sağlıyor. Ancak trafikte bulunan bireysel araç sayısı trafiğin gün boyu yoğun olmasına neden oluyor. Bu yüzden de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbullunun trafiğe çıkmadan önce veya trafikte seyir halindeyken kent trafiğinin güncel durumu ile ilgili olarak kolay bir şekilde bilgi alabilmesini sağlamak amacı ile internet ortamı üzerinde İBB trafik durumu isimli bir dijital uygulamayı hizmete soktu. İnternet ortamı üzerinde tüm vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak kullanılabilmekte olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi uygulaması İBB trafik durumu isimli hizmet ekranı üzerinde vatandaşın İstanbul’un genelindeki trafik durumuna dair en güncel ve doğru bilgileri anlık olarak internet kolaylığında öğrenebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojisini belediyecilik hizmetleri çerçevesinde aktif şekilde kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ve hatta dünyanın en önemli metropollerinden birisi olan İstanbul’da modern ve çağdaş belediyecilik hizmetleri sunabilmeyi hedefliyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde yer alan İBB trafik durumu isimli uygulama oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor. Günümüz modern yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte nerede olursa olsun internet ortamı hizmetlerine erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, internet ortamı üzerinde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin online İBB trafik durumu isimli uygulaması üzerinden son derece pratik bir şekilde kent genelindeki güncel trafik durumu hakkında anlık olarak bilgi alabilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojileri sayesinde internete erişim sağlayabildiği her yerden kullanabildiği İBB trafik durumu uygulamasını mobil cihazlarından da kullanabilen vatandaşlar, trafikte seyir halinde iken de trafik durumu bilgisini öğrenerek kendisine en rahat güzergah alternatifleri oluşturabiliyor. İBB trafik durumu isimli uygulama üzerinde trafiğin yoğun, açık ve nispeten açık olduğu yollar kırmızı, yeşil ve sarı renkler ile gösteriliyor.

Haberin Devamı