Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu hakkında bilgi sahibi olarak trafik yoğunluğundan kurtulabilirsiniz!

İBB trafik durumu uygulaması online olarak internet ortamı üzerinden vatandaşlarımıza sunulmaktadır. İBB trafik durumu uygulaması sayesinde İstanbul ilimizde ikamet eden vatandaşlar gidecek oldukları istikametlerin trafik durumu hakkında bilgi sahibi olabileceklerdir. İBB trafik durumu uygulaması kullanarak sizde trafik sorunundan kurtulabilirsiniz.

İBB trafik durumu hakkında bilgi sahibi olarak trafik yoğunluğundan kurtulabilirsiniz!

İnsanlar bir yerden bir yere giderken en çok tercih ettikleri ulaşım araçları motorlu taşıtlardır. Motorlu taşıt kullanımı ülkemizde arttıkça beraberinde bir çok sorunda meydana gelmektedir. Bu sorunların başında trafik yoğunluğu gelmektedir. İnsan nüfusu ne kadar kalabalık ise araç nüfusu da o kadar kalabalıktır. Çünkü günümüzde motorlu taşıt bulunmayan ev nadir rastlanır hale gelmiştir. Motorlu taşıtların kullanım alanları geniş olduğu gibi vatandaşlarımıza getirmiş olduğu problemlerde vardır. Örneğin nüfus yoğunluğu yüksek olan bir şehrimizde vatandaşlar toplu taşıma araçları yerine kendi şahsına ait araçlar ile iş yerlerine gittiğini düşünürsek trafikte sıkışıklık olduğunu görürüz bu da trafik sorununu ortaya çıkarmaktadır. Bu durumun en çok yaşandığı ilimiz de sizin bildiğiniz üzere İstanbul ilimizdir.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İstanbul ilimiz gerek coğrafi konumu yüzünde gerek iş imkanları yüzünden gerekse turistik yapısı ile bir çok insanı barındırmaktadır. Yüz ölçümüne göre yaşayan insan sayısı fazla olduğu için İstanbul ilimizin nüfus yoğunluğu bir hayli fazladır. İstanbul’da ikamet eden her ailenin kendine ait bir otomobili olduğunu düşünürsek de trafik yoğunluğu sorununun yaşandığını fark etmemiz pek zor olmamaktadır. Ancak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve İstanbul Trafik Denetleme Büro Amirliği İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımıza kolaylık ve trafik sorunundan biraz olsun kurtulmak için İBB trafik durumu uygulamasını hizmete sunmuştur.

Haberin Devamı

İBB trafik durumu uygulaması internet ortamı üzerinden kullanıldığı için erişim imkanı da oldukça basittir. İBB trafik durumu uygulamasının vatandaşlarımıza kazandırmış olduğu en büyük avantaj trafik yoğunluğu fazla olan güzergahlar hakkında bilgi vermek olacaktır. Bu sayede de vatandaşlarımız trafik sıkışıklığının olmadığı daha sakin güzergahlar üzerinden gidecek oldukları yerlere ulaşma imkanını kullanacaktır. İBB trafik durumu uygulaması 2 farklı sistem üzerinden kullanılmaktadır. Bu sistemlerden ilki halka açık olan mobese kameralarıdır. Bu halka açık olan mobese kameraları sayesinde gidecek olduğunuz güzergahların trafik durumlarını görebilir bu durumu göre hareket edebilirsiniz. İBB trafik durumu uygulamasının vatandaşlara sunmuş olduğu diğer sistem ise ısı haritası uygulamasıdır. Isı haritası trafik durumu yoğun olan güzergahları kırmızı renk ile belirtmektedir. Trafik durumu orta derecede olan güzergahlar ve bölgeler sarı renk ile belirtilirken yeşil ile gösterilen bölgeler ise trafiğin rahat olduğu bölgelerdir. İBB trafik durumu uygulaması yukarıda bahsetmiş olduğumuz 2 farklı sistem ile İstanbul ilimizde ikamet eden vatandaşlarımıza kusursuz bir hizmet vermektedir. Sizde İstanbul ilimizde yaşıyor ve trafik çilesine bir çözüm arıyor iseniz İBB trafik durumu uygulamasını internet üzerinden erişerek trafik sorununa bir çözüm bulabilirsiniz.

Haberin Devamı