Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu hakkında anlık bilgi sahibi olun!

İBB trafik durumu hakkında anlık bilgi sahibi olmamızı sağlayan uygulamalar mevcuttur. İBB trafik durumunu yoğunluk haritaları ile internet üzerinden takip edebilirsiniz. İBB trafik durumu uygulaması ile siz de güzergah belirlemesi yapabilirsiniz.

İBB trafik durumu hakkında anlık bilgi sahibi olun!

Ülkemizde yaşanan ve de her daim vatandaşların büyük dertlerinden biri olan trafik sorunu özellikle de büyük şehirlerde yaşayanlar için adeta bir kâbusa dönmüştür. Trafik problemi herkesin yaşamış olduğu genel sorunlardan biridir. Büyük şehirlerde gerek iş oranının yükse olması gerek sağlık koşullarının elverişli olması ve de eğitimin daha iyi olması sonucunda vatandaşların bu şehirleri tercih etme oranlarını da arttırır. Vatandaşların her sabah trafikte yaşadığı sıkıntılar aynı şekilde akşamüzeri mesai bitiminde eve geri dönmek için de yaşarlar. Trafikte meydana gelen bu sorunlar neticesinde vatandaşlar buna çözüm yolu arasa bile ne yazık ki kesin çözümü bulmak imkânsız hale gelmiştir. Çünkü ne yazık ki insanların bu şehre gelmesi durdurulamaz. Bunun için trafikte yapacak çok bir şey yoktur. Ne kadar sıkıcı olursa olsun her gün düzenli olarak o trafik çekilecektir. Bu nedenle ülkemizde en çok trafik sorunu yaşayan İstanbul ili için yapılacak çok da fazla bir şey yoktur.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik sorununu çözmek için devlet Marmaray ulaşım hizmetini hizmete sunmuştur. Diğer bir hizmet ise 3. köprü olarak adlandırılan Yavuz Sultan Selim köprüsü de hizmete girdiğinde İstanbul trafiğinin, köprülerde oluşan yoğunluğun önüne geçilebileceği düşünülmektedir. Her ne kadar da İstanbul trafiğini düzeltmek için böyle çalışmalar yapılsa da vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını tercih etmedikleri zaman bu sorunun çözülecekmiş gibi durmuyor. Bu yüzden vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri sürekli rica ediliyor. Yine de toplu taşıma araçlarını tercih etmeyen vatandaşlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi bazı internet uygulamaları geliştirmiştir. İnternetin ve teknolojinin gelişmesini bazı belediyeler çok iyi bir şekilde kullanmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi internet teknolojisini kullanarak trafik ve yol durumu hakkında bazı uygulamalar geliştirmiştir. Bu uygulamalardan en aktif olanı ve en yararlı olanı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi yol durumu uygulamasıdır. Trafiğe çözüm olamayan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi sürücülerin ve yolcuların mağdur olmaması için böyle bir uygulamayı hizmete sunmuştur. Bu uygulama sayesinde sürücüler trafiğe çıkmadan önce yol durumunu trafiğin durumunu öğrenebilir. İnternet üzerinden giriş yapabileceğiniz bu uygulama sayesinde hangi yollarda trafiğin yoğun olduğunu, hangi yolların trafiğe kapalı olduğunu hangi yolların rahat olduğunu öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden kullanabileceğiniz bu uygulamayı cep telefonunuza indirerek de kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden kullanmak için trafik kontrol merkezi olarak adlandırılan bu hizmet belediyeye ait internet sitesinden ulaşılabilmektedir. İBB resmi internet sitesine giriş yaparak İBB trafik yoğunluğu hakkında bilgi sahibi olabilmenizi sağlamaktadır. İBB trafik kontrol merkezinin cep telefonu uygulaması da bulunmaktadır. Akıllı cep telefonlarınızda bu uygulamayı telefonunuza indirerek trafikteyken trafiğin durumu hakkında bilgiler edinebilirsiniz ve yolculuğunuzu ona göre şekillendirebilirsiniz.

Haberin Devamı