Gazete Vatan Logo

İBB, o şoförü kovdu!

Bir İETT şoförü, ‘Otobüs Ziverbey’den geçer mi’ diye soran yolcuya hakaret etti. O yolcuyu savunan Damla İlter adlı yolcuya da f... diye küfür ettiği gerekçesiyle işinden uzaklaştırıldı

İBB, o şoförü kovdu!

İETT’nin Kadıköy-Ziverbey-Adem Yavuz Mahallesi (14B) hattında çalışan özel halk otobüsü şoförünün 19 Ekim tarihinde soru soran bir kadın yolcuya cevap vermeyerek hakaret ettiği iddia edildi. O araçta bulunan Damla İlter isimli yolcu ise, olayı videoya alarak twitter hesabından paylaştı. İlter, tweet’inde, başka bir yolcunun “Ziverbey’den geçer mi?” sorusuna şoförün hakaretle karşılık verdiğini, itiraz ettiği için kendisine de “f...” diye küfür ettiğini önü sürdü.. Olayın hemen ardından görüntü almaya başlayan İlter, videoyu paylaşıp İBB’ye şikayette bulundu.

İBB, küfürcü şoförü sertifikasına el koydu, 300 bilet de ceza kesti

İBB Beyaz Masa, araç kodu veya plaka bilgisi ile olay saati bilgilerini istedi. Şikayetçi, “14 B hattı C-034 plaka da 34 TG 2851” şeklinde bilgi verdikten sonra Beyaz Masa, olayı K12224187034 takip numarasıyla kayıt altına aldıklarını, gerekli mercilerin bilgilendirilip, inceleme sonucunun paylaşılacağını duyurdu. İncelemesini dün tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, o şoförün çalışma sertifikasına el koydu. Yapılan bilgilendirmede alınan karar şöyle duyuruldu: “İBB tarafından yapılan tahkikat gereği İETT ile görüşülmüş, görüşme ve inceleme sonucunda da söz konusu personele Özel Halk Otobüsü Yönergesine göre 22. maddeden 300 bilet ceza uygulanmıştır. Ayrıca söz konusu personelin çalışma sertifikasına da el konulmuştur.”

Haberin Devamı

Damla İlter yaşadığı olayı Twitter’dan böyle duyurmuştu: