Gazete Vatan Logo

İBB'den o eyleme açıklama!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul’da sabah saatlerinde hafriyat kamyonlarının yaptığı eylem üzerine yazılı bir açıklama yaptı. İBB’nin yazılı açıklamasında şunlara değinildi;

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Yakasında yeni hafriyat döküm alanı göstermediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Anadolu Yakasında halen; Şile Sahilköy ve Çekmeköy Ömerli’de 3 adet saha aktif hafriyat döküm alanı olarak hizmet vermektedir. Çekmeköy-Ömerli’deki döküm alanında, rutin arazi inceleme ve tesbit çalışması kaynaklı olarak bir gün süreyle döküm yapılamamıştır. Bu saha halen hafriyat dökümü almaktadır.

Ayrıca, aktif olan sahalarda hafriyat toprağı bertaraf faaliyetleri hava koşullarından zaman zaman olumsuz etkilenmekte olup, bu nedenle sahalarda uzun araç kuyrukları oluşabilmektedir. Uzun vadeli olarak da yeni hafriyat döküm alanlarının oluşturulmasına yönelik Anadolu Yakasında; Şile’de 3, Çekmeköy’de 2 ve Beykoz’da 1 adet olmak üzere toplam 30 Milyon m3 kapasiteli 6 adet sahaya ilişkin çalışmalarımız da devam etmektedir.

Haberin Devamı

İstanbul genelinde de Anadolu Yakası’nda da hafriyat döküm alanları açısından bir alan sorunu yoktur"