Gazete Vatan Logo

İBB'den 9 ülkeye otobüs

TİKA ile İBB arasında, Afrika ve Ortadoğu'daki 9 ülkeye toplam 200 otobüs gönderilmesine ilişkin ortak hizmet protokolü imzalanacak

İBB'den 9 ülkeye otobüs

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında, Gana, Gine, Nijer, Gambiya, Somali ve Etiyopya'nın aralarında bulunduğu 9 ülkeye toplam 200 otobüs gönderilmesine ilişkin ortak hizmet protokolü imzalanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısının 4. birleşimi, Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Gana'nın başkenti Akra'ya 30 otobüsün gönderilmesine ilişkin teklifin yer aldığı, AB Dış İlişkiler, Hukuk ve Sosyal Hizmetler komisyonlarının müşterek raporu oylamaya sunuldu. Rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca, Gine, Nijer, Gambiya, Gabon, Benin, Somali, Etiyopya ve Lübnan'a toplam 170 otobüsün gönderilmesi için gerekli protokollerin yapılmasına ilişkin müşterek rapor da onandı. Bunlara ilişkin, TİKA ve İBB arasında iş birliği protokolü imzalanacak.

Protokol kapsamında, Gine'ye 50, Nijer, Gambiya, Gabon, Benin ve Somali'ye 20'şer, Etiyopya ve Lübnan'a 10'ar otobüs gönderileceği öğrenildi.

Haberin Devamı