Gazete Vatan Logo

İbadi'nin 6 talebi IKBY'ye iletildi ve süre başladı!

IRAK Merkezi Yönetim ile Kürt Bölgesel Yönetimi arasında Kerkük ile ilgili yaşanan gerginlik devam ederken, Irak'ın Kürt Cumhurbaşkanı Fuat Masum, akşam saatlerinde Süleymanye'ye gelerek KYB yetkilileri ile görüştü. Cumhurbaşkanı Masum'un, Irak Başkananı Haydar Abadi ve Heşdi Şabi güçlerinin Kürt yönetiminden istediği 6 talebini toplantıda Kürt yönetmine ilettiği belirtildi.

İbadi'nin 6 talebi IKBY'ye iletildi ve süre başladı!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimine yakınlığı ile bilinen Rudaw televizyonunda yer alan habere göre, Bağdat'tan Süleymaniye'ye akşam saatlerinde gelen Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) başkanlık üyeleriyle bir araya geldi. Kerkük ve çevresinde yaşanan gerginliğin toplantının ana gündemini oluşturduğu belirtilirken, Irak Başbakanı Haydar Abadi ile Heşdi Şabi'nin Kürt yönetiminden talepte bulundukları maddeler şöyle:

* Kerkük Havaalanının Irak ve Heşdi Şabi güçlerine teslim edilmesi

* Keywan (K1) Askeri Üssünün Iraka teslimi

* Kerkükteki tüm petrol rafineri ve borularının Iraka teslimi

* Peşmergenin elindeki esir IŞİD mensuplarının Irak güçlerine teslim edilmesi

* Irak güçlerinin IŞİD öncesi bölgelere yerleşmesi

* Kerkük Valisi Necmeddin Kerimin görevden alınması

Habere göre, Abadi ve Heşdi Şabi güçlerinin söz konusu taleplerin yerine getirilmesi için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yarın gece saat 02:00a kadar süre verdiği de iddia edildi.