Gazete Vatan Logo

İbadi'den Katar açıklaması: Üzüntü duyuyoruz

Irak Başbakanı İbadi "Son günlerde bölgeyi vuran anlaşmazlıklar kasırgasından üzüntü duyuyoruz. Terör sadece belli bir renk veya tarafı değil hayatın tüm yaşam alanını hedef alıyor" dedi.

İbadi'den Katar açıklaması: Üzüntü duyuyoruz

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizden üzüntü duyduklarını söyledi.

Başkent Bağdat'taki hükümet sarayında düzenlediği basın toplantısında Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizi değerlendiren İbadi, "Son günlerde bölgeyi vuran anlaşmazlıklar kasırgasından üzüntü duyuyoruz." dedi.

Terörle mücadelede herhangi bir ülkeyle işbirliğine hazır olduklarını ifade eden İbadi, "Terör sadece belli bir renk veya tarafı değil hayatın tüm yaşam alanını hedef alıyor." şeklinde konuştu.

Musul'daki operasyonlara da değinen ve terör örgütü DEAŞ saldırıları sonucu büyük bölümü tahrip edilen Musul Üniversitesinin yakında açılacağını söyleyen İbadi, operasyonlarda sivillerin can güvenliğini sağlamayı esas aldıklarını dile getirdi.

İbadi, "Musul'un doğusunda hayat tamamen normale döndü. Kürdistan bölgesi yetkilileriyle güvenliğin sağlanması, dayanışmanın sürmesi ve DEAŞ terörünün püskürtülmesi için koordinasyon içerisindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Irak güçlerinin kimyasal silah kullandığı iddiasına yalanlama

Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Irak-Suriye sınırında kontrolü sağladığı tartışmalarına ilişkin ise İbadi, "Hiç kimsenin Irak-Suriye sınırını geçmesine izin verilmeyecek. Irak, Suriye toprakları içerisinde çatışmaya girmek istemiyor." ifadelerini kullandı.

İbadi, Irak güçlerinin Musul'un batısında kimyasal silah kullandığı iddialarını yalanlayarak, "Düşmanın, güvenlik güçlerimizin ilerleyişini engellememesi için kimyasal değil duman bombaları kullandık." dedi.