Gazete Vatan Logo

Hyundai’nin ticarisini 50 ülkeye ihraç edecek!

Türkiye’nin çok markalı araç üreticisi Karsan, Hyundai Motor Company ile yaptığı işbirliği kapsamında üretimine başladığı H350 hafif ticari araçlarını törenle banttan indirmeye başladı.

Törende konuşan Karsan CEO’su Murat Selek, Hyundai ile 2012’de imzalanan anlaşma kapsamında, Hyundai H350 marka hafif ticari araç serisinin üretimi için 43 milyon eurosu Karsan’a ait olmak üzere 200 milyon euoronun üzerinde yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

3 farklı versiyon

Selek, “Panelvan, şasi kamyonet ve minibüs olmak üzere üç farklı versiyonuyla üretmeye başladığımız H350’leri önümüzdeki aydan itibaren ağırlıklı olarak Avrupa Birliği pazarlarında göreceksiniz. H350, 50’ye yakın ülkeye ihraç edilecek” dedi.

Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç da 49 yılı geride bırakan şirketinin Türk otomotiv sanayi adına önemli bir adım daha attığını söyledi. Kıraç, şöyle devam etti: “Bu proje sadece bizler açisindan degil, Türkiye açısından da çok büyük önem arz ediyor. İş ortağımız Hyundai yepyeni bir hafif ticari araç serisinin üretimini Kore dışında dünyada ilk ve tek olarak Karsan’da yapmayı uygun gördü.”

H350’nin üretim törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Karsan’ı yalnız bırakmadı. Işık’a Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, günün anısına plaket takdim etti.

Haberin Devamı