Gazete Vatan Logo

Hyundai’nin en yenisi i40 son çeyrekte Türkiye’de

i40’ın sedan versiyonu Barcelona Motor Show’da ilk kez görücüye çıktı

Hyundai’nin D segmentinde Sonata’ın yerine geçen yeni modeli i40’ın sedan versiyonu Barcelona Motor Show’da ilk kez görücüye çıktı. Mart ayında Cenevre’de station karoseri ile dünya prömiyerini gerçekleştiren araç, Avrupalı tüketiciler hedef alınarak Almanya Rüsselsheim’daki Ar-Ge merkezi tarafından geliştirildi. Hyundai’nin yeni aracı, markanın “New Thinking. New Possibilities Yeni Yaklaşım. Yeni Olanaklar” anlayışı çerçevesinde piyasaya sunduğu ilk model olma özelliğini taşıyor. i40 sedan, bu yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. i40, ikisi benzinli ve ikisi dizel olmak üzere toplam 4 motor seçeneğine sahip. Ancak Hyundai, Türkiye’de özellikle 135 beygir gücündeki vergi avantajlı 1.6 litrelik motor seçeneğiyle iddialı olmayı hedefliyor. Araçta; akıllı park asistanı, şerit takip sistemi, bluetooth bağlantılı müzik sistemi, tam boy navigasyon, geri görüş kamerası, elektronik park freni, soğutmalı ön koltuklar, elektrikli yatar ve ısıtmalı arka koltuklar, otomatik ön cam buğu çözücü, ısıtmalı direksiyon simidi, ESP, ABS, yokuş kalkış desteği, VSM (Araç Stabilite Sistemi), fren destek sistemi ve acil durum flaşörleri ve 9 adet hava yastığı dikkati çeken donanımlardan bazıları.

Fuarda konuşan Hyundai Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Allan Rushforth, “Yıllık 60 bin adetlik satış hedeflediğimiz i40, sadece 2011 yılı sonuna kadar bize Avrupa pazarındaki payımızda yüzde 3’lük artış sağlayacak” dedi.

Deprem Toyota’nın 50 binlik satış hedefini riske soktu

Japonya’yı vuran deprem Toyota’yı küresel satışlarda birincilikten üçüncülüğe indirirken, Türkiye de olumsuz etkilenmeye başladı. Toyota Satış ve Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Nisan ayı sonundan itibaren tedarik sorunu yaşamaya başladıklarını belirterek, “Mayıs ayında 4 bin 500 adetlik satış hedefliyorduk ancak 2 bin 400 adetler seviyesinde kalacağız” dedi.

Yıl başında Türkiye’de 50 bin adet satışa odaklandıklarını ancak depremden etkilenen üretim nedeniyle problem yaşayabileceklerini belirten Bozkurt, şunları kaydetti: “İlk 4 ay hedeflerimizin üzerinde gittik. Ancak tedarik sorunu başladı. Tüm modellerde sıkıntı var. Fransa, İngiltere ve Adapazarı fabrikası Japonya’dan parça alamadığı için sıkıntıda. 1 ay içinde Toyota’nın üretim planları netleşmiş olacak. Şu ana kadar 500 bin üretim kaybı var. Bu yıl tedarik sorunu nedeniyle 50 bin adetlik satışa belki ulaşamayız ancak 2012 yılı hedefimiz 55 bin adet.”

Ford’da 5 bin lira peşinatlı kampanya

Ford’un Mayıs ayı kampanyası, 5 bin TL peşinat ödeyenlere 60 aya kadar vade sunarak, istediği model aracın sahibi olma şansı veriyor. Kampanyada, sıfır faizli kredi seçenekleri ve Ford Options kredi avantajları da sunuluyor. Ford Options ile yeni C-MAX’e aylık 656 TL’den, Ford Mondeo’ya aylık 735 TL’den başlayan taksitlerle sahip olma olanağı bulunuyor. Ford Focus’a sahip olmak isteyenler ise 14 bin TL’lik krediden, 24 ay taksit ve 0 faiz oranıyla yararlanıyor. Ford Fiesta yüzde 8’e varan indirimle 29 bin 105 TL’ye satılıyor.

Peugeot’da yüzde 20 indirimli bakım günleri

Peugeot’da indirimli bakım günleri başladı. 4 Haziran’a kadar Peugeot yetkili servislerini ziyaret eden müşteriler, orijinal yedek parça Peugeot ürün gamındaki fren balataları, fren diskleri, bujiler ve motor yağlarında yüzde 20, bütün filtrelerde yüzde 15 ve işçilikte yüzde 10 oranında özel indirimlerden faydalanabilecek. Ayrıca kampanya kapsamında Maximum Kart sahiplerine özel peşin fiyatına 5 taksit ve 2 ay taksit erteleme imkanı da sunuluyor. Tüm bunlara ek olarak kampanya kapsamında 2 adet Michelin ya da Pirelli lastik satın alan araç sahiplerine 50 TL, 4 adet Michelin ya da Pirelli lastik satın alan araç sahiplerine 100 TL değerinde Total yakıt hediye ediliyor.

Haberin Devamı