Gazete Vatan Logo

Hyundai’den yatırım açıklaması

“Türkiye, AB sorununu çözerse Ar-Ge yatırımı düşünebiliriz”

Hyundai’nin Yönetim Kurulu Üyesi Woong-Chul Yang, Türkiye’nin AB’ye girmesi halinde yeni yatırımların olacağını belirterek, “AB üyeliği bizim için çok önemli. Ar-Ge’de yeni bir yatırım olacaksa Türkiye ilk tercihimiz. Kapasite artırımı da yapabiliriz” dedi.

2006 yılında 1.2 milyar euroluk yatırım için Çek Cumhuriyeti ve Türkiye arasında tercihini Çekler’den yana kullanan Hyundai-Kia Motors’un Yönetim Kurulu Üyesi ve Ar-Ge Departmanı Başkanı Woong-Chul Yang, Türkiye’nin kendileri için oldukça önemli olduğunu, yeni yatırım planlamalarında Türkiye’nin tercihleri arasında olduğunu belirtti. Güney Kore’de düzenlenen Seul Otomobil Fuarı’nın ardından uluslararası basın kuruluşları ile sohbet toplantısı yapan Yang, Türkiye ile Güney Kore arasındaki tarihi yakınlığın ekonomik alanda da hızla geliştiğini dile getirerek, “Türkiye, Hyundai’nin Kore dışındaki ilk yatırım yaptığı ülke. Ar-Ge departmanı içinde bir yatırım olacaksa Türkiye’nin konumu burada bizim için öncelik taşıyor. Avrupa pazarı için Almanya’daki Ar-Ge merkezimizde çalışmalarımızı yürütürken, hem AB, hem Rusya hem de Ortadoğu pazarı için Türkiye’nin bulunduğu nokta oldukça avantajlı. Tek sorunumuz Türkiye’nin süren Avrupa Birliği görüşmeleri. Eğer sorunlar çözülür ve AB üyeliği gerçekleşirse bizim için de çok iyi olur” dedi. Türkiye’deki tesiste üretim kapasitesinin 100 bin araç olduğunu da ekleyen Yang, “Eğer yeni üretim anlamında bir ihtiyaç doğarsa Türkiye’de hem yeni model hem de kapasite konusu ilk önceliğimiz olacak” diye konuştu.

Tek bir sarjla 64 kilometre gidiyor

GÜNEY Kore’nin başkenti Seul’de devam eden ve 12 Nisan’da sona erecek olan Seul Otomobil Fuarı’nda en dikkat çeken model Blue Will isimli elektrikli araç oldu. Hyundai’nin ilk Fişli Elektrikli Aracı olan Blue Will, tek bir şarjla 64 km yol yapabiliyor ve 100 km’de sadece 2.2 litre yakıt tüketiyor. İlk kez Ekim 2008’de yapılan Uluslararası İstanbul Auto Show 2008’de Türk tüketicisinin karşısına çıkan Hyundai’nin bir başka aracı i20, iki benzinli ve iki dizel olmak üzere toplam dört farklı motor seçeneğiyle dikkat çeken modeller arasında. Mayıs ayından itibaren Türkiye’ye gelecek olan i20, sadece 124 g/km CO2 salınımına sahip ve 100 km’de 5.2 lt yakıt tüketiyor.

Haberin Devamı