Gazete Vatan Logo

Hyundai, İzmit’te 3. vardiyaya geçti

1.2 milyar liralık yatırımla İzmit tesisinin kapasitesini 200 bine çıkaran ve halk arasında ‘Ayten’ ismiyle anılan yeni i10’u üretmeye başlayan Hyundai Assan, siparişleri yetiştirmek için vardiya sayısını artırdı. İzmit tesisinin kapasitesinin tamamını kullanacak olan şirket, tarihinde ilk kez üçüncü vardiyaya geçti.

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “i20 ve i10’a yurtdışından talep çok iyi. Geçen aydan itibaren 3 vardiyaya çıktık. 2014’te 200 bin adetlik üretim ve 178 bin adetlik ihracatla rekor kıracağız” dedi. Göker, yüzde 5.9 olan pazar paylarını bu yıl yüzde 6.5’e çıkardıklarını ekledi.

Dizel Elantra dopingi

Hyundai’nin bugüne kadar en çok satılan modellerinden birisi olan Elantra, benzinli motoruna ek olarak dizel ve otomatik vites seçeneğiyle Türkiye’de. 128 beygir gücündeki dizel motor manuel ve otomatik vites seçeneğine sahip. Önder Göker, “Elantra, Türkiye’deki toplam satışlarımız içinde 2 bin 500 adet ile yüzde 5’lik orana sahip. Bu rakamı, özellikle Türkiye pazarı için geliştirilen yeni 1.6 litre dizel motor seçeneğimizle iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı