Gazete Vatan Logo

Huzur rezidansı

Ant Yapı, ‘sağlık rezidansı’ konseptini Türkiye’ye getirdi. Çamlıca’daki Antwell projesinde Acıbadem ile 24 saat hizmet verecek olan şirket, yaşlı ve sağlık sorunu olanları hedefliyor

Huzur rezidansı

Dünyanın 250 büyük müteahhitlik firması arasında yer alan Ant Yapı, yurt dışında yaygın olan ‘sağlık rezidansı’ konseptini Türkiye’ye getirdi. İstanbul Çamlıca’da arsa bedeli hariç 150 milyon lira yatırımla hayata geçecek Antwell Life Care Residence, yaşlılar, tek yaşayanlar ve sağlık sorunları olanları hedefliyor.

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, bu proje için Acıbadem Sağlık Grubu ile iş birliği yaptıklarını belirtirken, hedeflerinde bu yeni modeli farklı bölgelerde de geliştirmek, Bodrum projelerinde de sağlık rezidansına yer vermek istediklerini söyledi.

157 rezidans ve 13 ticari birimden oluşan Antwell’de dairelerin büyüklüğü 50 ile 120 metrekare arasında değişiyor. Metrekare fiyatları 10 ile 12 bin lira arasında değişen projede kalanlar normal konut projelerindeki aidatlar gibi bir bedel ödeyerek standart sağlık hizmetinden yararlanabilecek.

24 saat sağlık hizmeti

Mehmet Okay, evlerin yarısını satıp, yarısını işleteceklerini ifade ederek, “Haziran 2019’da teslimlere başlamayı planlıyoruz. Yatırım için ev alana da 5 yıl kira garantisi sunacağız. En küçük birimde öngörülen kira bedeli 2 bin 500 lira seviyesinde” dedi. Projede sunulan hizmetleri de anlatan Okay, “Sağlık rezidanslarında yaşlılarımıza 7/24 hemşire ve doktor hizmeti verilecek. İsteyenlerin kendisine özel hasta bakıcıları olacak. Psikolog, fizyoterapist, diyetisyen gibi çok yönlü destek de sağlanacak. Tüm bunların yanında proje sakinlerinin sosyalleşmelerini de amaçlıyoruz” dedi. Aidatların da normal bir rezidanstaki ücretten yüzde 50’si kadar fazla olacağını ifade eden Okay, ekstra hizmet alındığında bu rakamın yükseleceğini ifade etti. Acıbadem Sağlık Grubu Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rasim Topuz da projede Acıbadem Mobil Sağlık şirketiyle yer alacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Londra’da yatırımcı olacak

Ant Yapı yurt içinde proje geliştirirken yurt dışında da taahhüt işlerine odaklanıyor. Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra farklı ülkelere açıldıklarını ifade eden Mehmet Okay, “Uçak krizi sonrası işler sekteye uğradı. Bir dönem mevcut işler sürse de yeni iş almamızın önü kesildi. Şimdi onlar da aşıldı. Ancak uçak krizi sonrası ‘Ne yaparız?’ diye düşündük ve İngiltere ve ABD’ye açıldık. Londra’da yine Rus dostlarımız sayesinde 150 milyon poundluk 2-3 proje üstlendik. Londra’da özel konumda olan metrekaresi 40 bin pound olan 800, 1.000 metrekarelik evler yaptık. Fiyatları 30-40 milyon pounda geliyor. Taahhüt işlerinin yanı sıra Londra’da bir de arsa geliştirdik. 25-30 dairelik ufak bir proje ile Londra’da yatırımcı da olacağız” diye konuştu. Okay, ABD’de de Miami ve New York’ta taahhüt işleri yapmak için şirket kurduklarını ifade etti.

Haberin Devamı