Gazete Vatan Logo

Huzur içinde yat! Gönüllerin Efendisi

Rahat uyu abimiz, babamız, hocamız. Rahat uyu Ercan Arıklı! Yaptığın güzel işler, genç nesille devam edecek. Bıraktığın izler seni sevenlerle daha da derinleşecek...

Önceki gün VATAN Gazetesi'nin önünde geçirdiği elim bir kazayla aniden aramızdan ayrılan gazetemizin Yayın Kurulu Üyesi ve Vatan Dergi Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Arıklı için ilk tören, gazetenin önünde yapıldı. Arıklı'nın cenazesi saat 11.30'da "huzura" geldi.

Meslektaşları, mesai arkadaşları ve sevenlerinden oluşan yüzlerce kişi de onun huzurundaydı. Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Güngör Mengi, Ercan Arıklı için çalıştığı yerin kendisinin adeta mabedi olduğunu vurgulayarak, "O lanetli geçit de, maalesef tam o mabedin karşısındaymış. Yeri doldurulamayacak gazeteci, arkadaş, insandı. Ölüm hayatı bitirebilir, ancak o hayatın izlerini silemez. Ercan'ın bıraktığı izler de onu seven arkadaşlarında gelişecek, büyüyecek ve onun huzur içinde olmasını sağlayacaktır" dedi.

Saygı duruşunun ardından Arıklı mesai arkadaşlarının attığı karanfil yağmuruyla uğurlandı. Gazetedeki törene, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Gülay Göktürk, gazeteci Uğur Dündar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İşadamları Sakıp Sabancı, Sedat Aloğlu, Türker İnanoğlu'nunda aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.


Şövalyemizi işte böyle uğurladık
Türk dergiciliğinin babası, gazetemizin Yayın Kurulu Üyesi ve Vatan Dergi Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Arıklı'yı dün binlerce seveninin gözyaşlarıyla toprağa verdik...

Teşvikiye Camii İmamı cenazesine akın edenleri görünce ona duyulan sevgiyi tek cümleyle özetledi: Bu cami Kemal Sunal'dan sonra ilk defa böyle doldu. Ruhu şad olsun...

Teşvikiye Camii dün tam anlamıyla ana baba günüydü. Ercan Arıklı'nın sevenleri, dostları ve meslektaşları saat 12:00'den itibaren akın akın Teşvikiye Camii'ne gelmeye başladı. 13:09'da kılınacak öğle namazı için saatler öncesinden cami avlusu dolmuştu. Arıklı'ya son görevlerini yerine getirmek için buluşan sevenleri, 'Dergilerin Efendisi'ni uğurlarken içlerinde trafik terörüne karşı kin ve öfke vardı. Zülfü Livaneli, "Yılların birikimi otobüsün altında param parça oldu" diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkam Ali Müfit Gürtuna, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek, YTP Genel Başkanı İsmail Cem, Turgut Yılmaz, Mehmet Moğoltay, Onur Kumbaracıbaşı, Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan, Sabah Gazetesi İmtiyaz Sahibi Dinç Bilgin, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Yaşar Kemal, Bülent Eczacıbaşı, Cem-Ümit Boyner, Cem Hakko, Mustafa Denizli, Umur Talu, Faruk Süren, İzzet Güney ve Müjde Ar törene katılan ünlü simalar arasındaydı..

Ailesine kavuştu
Teşvikiye Camii'nde Arıklı'nın cenaze namazını kıldıran Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü imamı Mahmut Duman'ın, "Hiç kimse buraya silah zoruyla gelmedi. İşte Arıklı'nın sevenleri burada. Bu camii Kemal Sunal'ın ardından ikinci defa böyle hınca hınç doluyor" sözleri Arıklı'ya duyulan sevgiyi özetler gibiydi. Arıklı'nın dostları tabutunu taşımak için adeta yarıştı. Daha sonra cenaze aile kabristanına defnedilmek üzere Zincirlikuyu Asri Mezarlığı'na götürüldü. Arıklı çocuklarının yanında toprağa verilirken 30 yıl sonra ailesine de kavuşmuş oluyordu. Arıklı, 1973 yılında yaşanan elim bir kazada 9 yaşındaki oğlu Giray ile 7 yaşındaki oğlu Ali'yi kaybetmişti. Boşandığı eşi İnci Trak ise 2000 yılında hayata veda etmişti. Aradan geçen 30 yıl sonunda Arıklı ailesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda buluşmuş oldu.

Arıklı için ne dediler:
İstanbul Valisi Muammer Güler: Öncelikle Türk basının, VATAN Gazetesi'nin ve hepimizin başı sağolsun. Türk basınının her yerinde emek veren bir insanı kaybettik.

İstanbul Emniyet Genel Müdürü Celalettin Cerrah: Teşkilat olarak çok üzüntülüyüz. Türk medyasının başı sağolsun. Mutlaka trafik sorunun çözmeliyiz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna: Arıklı'nın kaybı hepimizi derinden üzmüştür. Trafik sorunu maalesef en kıymetli insanlarımızdan birini yitirmemize yol açtı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: Ülke adına son derece yararlı işler yaptı. Çok zarif, çok güzel bir insandı. Engin bilgisini dergiler aracılığıyla toplumla paylaştı.

Yaşar Kemal (Yazar): Çok yaratıcı, çalışkan, nazik ve arkadaşlarına sadık bir insandı. Yazık oldu. Kısa bir süre önce benzer bir kazıyı bende yaşadım. Zor kurtuldum.

Nuri Çolakoğlu (Gazeteci): Türkiye'nin ender yetiştirdiği insanlardan biriydi. Çoğu gibi neyin niye olamayacağını değil, nasıl oldurulacağını düşünürdü. Ömrüne çok şey sığdırdı. Türkiye onun eksikliğini bir süre sonra daha iyi anlayacaktır.

Haluk Şahin (Gazeteci-Yazar): Beni Amerika'dan Nokta dergisi için geri döndüren insandır.Üçüncü hamur kağıt, kuşe kapaklı üçüncü dünya dergilerinden birinci sınıf kaliteli dergilere Arıklı sayesinde geçebildik. Gençleri onun meşalesini alıp götürmeli.

Haberin Devamı