Gazete Vatan Logo

Hüseyin bebeği kurtarmak için İspanya’dan doktor geldi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne solunum yolunda tıkanıklık şikâyetiyle getirilen 5 aylık Hüseyin Asaf Yüksel, ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla cihaza bağlı olmadan yaşama tutundu, ayrıca ileride ortaya çıkacak konuşamama sorunundan kurtuldu.

Hüseyin bebeği kurtarmak için İspanya’dan doktor geldi

Ameliyatta Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Gebitekin’e İspanya’dan bu operasyon için gelen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Paolo Macchiarini eşlik etti.

Solunum yolu tıkalıydı

Prof. Dr. Paolo Macchiarini ameliyat öncesi yaptığı açıklamada, “Hastanın solunum yolunun tıkalı olan kısmını çıkarıp iki ucu birleştirerek tekrardan solunum yolunu fonksiyonel hale getireceğiz. Bu gerçekten çok nadir görülen bir durum. Özellikle ses tellerinin hemen yakınında olan bu tıkanıklık hastanın hiçbir şekilde konuşamamasına, ileriki yaşantısında çok zorluklar çekmesine sebep olabiliyor. O tıkanıklığı açıp hastanın hem cihaz kullanmadan nefes almasını hem de konuşma yeteneğini ona geri vermeyi hedefliyoruz” dedi. Prof. Dr. Macchiarini, operasyonun ardından da “Çok güzel bir ameliyat oldu. Hastanın durumu çok iyi” dedi.