Gazete Vatan Logo

Dolandırıcılar Tolon Paşa’yı da çarpmış! FETÖ yalanıyla kandırmışlar

Kendilerini hakim ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların hedefinde bu kez Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon vardı. Dolandırıcılar Tolon'u FETÖ operasyonu bahanesiyle tuzağa düşürdü.

Dolandırıcılar Tolon Paşa’yı da çarpmış! FETÖ yalanıyla kandırmışlar

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini savcı ve hakim olarak tanıtarak 8 kişiden toplam 400 bin lira toplayan telefon dolandırıcılarına yönelik operasyon yaptı. Operasyonda biri Suriye uyruklu iki kişi yakalandı. İki şüpheli, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Öte yandan dolandırıcıların kurbanlarının arasında bir dönem Ergenekon davasında yargılanan ve beraat eden 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un da olduğu öğrenildi.

13 bin $’ı eliyle teslim etti!

Alınan bilgiye göre, Hurşit Tolon’a ulaşan dolandırıcılar, FETÖ üyelerinin Tolon’un ev telefonuna bağlı internet hattı üzerinden görüşme yaptığını, bankadaki parasının da ABD’deki bir bankaya gönderilmeye çalışıldığını söyledi. Dolandırıcılar, Tolon Paşa’yı hem bankada hem de ABD’de operasyon yapılacağına inandırdı. Parmak izi alınması için paraları teslim etmesi söylenen Hurşit Tolon, polis zannettiği dolandırıcılarla buluştu. Ve getirdiği parayı elleriyle teslim etti, ancak operasyon göremeyince dolandırıldığını anladı. Hurşit Tolon’un dolandırıcılara yaklaşık 13 bin dolar kaptırdığı öğrenildi.

Haberin Devamı