Gazete Vatan Logo

Hükümetten kıdem tazminatı açıklaması!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Tüm çalışanlar için önem arz eden Kıdem Tazminatı ile ilgili ilk görüşme bugün Bakanlar Kurulu'nda yapıldı. Kurtulmuş, kıdem tazminatı ile ilgili ilk sunumun yapıldığını söyledi.

Hükümetten kıdem tazminatı açıklaması!

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle;

KIDEM TAZMİNATI

  • Kıdem tazminatı reformu çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi. Politika hedefleri olarak, işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak, sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform, detaylarıyla Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı. Bu reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu.

DEPREME KARŞI ALINACAK TEDBİRLER

  • Depreme karşı alınacak tedbirler, kentsel dönüşüm alanında yapılacak çalışmalar üzerinde durulmuş, ayrıca depreme dayanıklı şehirlerimizin oluşabilmesi için model üzerinde durulmuştur. Özellikle son günlerdeki depremler konusunda bir kez daha görüyoruz ki Türkiye deprem bölgesinde oturmaktadır.

EMEKLİLİK YAŞI DEĞİŞMİYOR

  • Emeklilik yaşının yukarıya çekilmesi çalışması yoktur. Var olan düzenleme sürecektir.
  • Sayın Müezzinoğlu’nun söylediği şu OECD ülkelerinde emeklilik yaşı 72, bizde ise 52. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hedefi 2036 yaşına gelindiğinde kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşına sağlayacak olan bir tahminde bulunup, bire planlama yapıyorlar. Mevcut yasal yapı devam edecek. Emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil.

AB İLE YOL HARİTASI

  • Türkiye'nin amacı ilişkileri gelirştirmektir. Fasılların açılması hayati önem taşır. Biz çifte standarta maruz kalmak istemiyoruz.
  • Cumhurbaşkanımızın yaptığı Brüksel ziyaretinde bu konu bir kez daha vurgulanmıştır. Amaç tam üyelik çerçevesinde ilişkileri geliştirmek. AB'ye tam üyelik persfektifinden vazgeçmedik. Gerginliklerin azaltılması için fasılların açılması hayati önem taşıyor.

OHAL

  • OHAL komisyonu son şeklini aldı. Önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacak. Takvimini belirleyecek. Çok fazla başvuru oldu bunları tek tek inceleyerek kararlar verilecek. Komisyon her başvuru için münferit kararlar verecek.

BAKANLARIN 6 AYLIK YOL HARİTASI

  • Cumhurbaşkanımız ilk kez partili cumhurbaşkanı olarak başkanlık edecektir. Cumhurbaşkanımızın siyasal etkinliği dahada artacaktır. Bakanlarımız da yeni dönemde çalışmalarına devam edecek.

'ÖTV'SİZ AKARYAKITTA MİKTAR ARTIŞI SAĞLANACAK'

  • Üçüncü bir konuysa, Maliye Bakanımız tarafından gündeme getirilen, gümrük kapılarında ÖTV’siz akaryakıt çalışmalarıyla ilgili yeni çalışmamızdır. İki alanda genişleme yapılacaktır. Mevcut gümrük kapılarına ilave olarak, yeni gümrük kapılarında da TIR’ların, mal sevkiyatında bulunan araçlarımızın ÖTV’siz akaryakıt temin etmesi sağlanacaktır. Miktarda artış sağlanacaktır.