Gazete Vatan Logo

Hükümetten 3 kritik adım!

Akil İnsanlar Heyeti'yle bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kürt sorunu çözüm sürecinde atılan kritik adımlara değindi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti'yle bir araya geldi. Toplantıdaki konuşmasında Kürt sorunu çözüm sürecine değinen Başbakan Davutoğlu, bu konuda 3 önemli adım attıklarını dile getirdi.


"OSLO SÜRECİ DUMURA UĞRATILDI"

Başbakan Davutoğlu, "Hükümet olarak 3 açıdan Kürt sorununda çözüm sürecini ele alıyoruz. Bu meseleyi çözüme kavuşturmak için her yolu denedik. Çözüm sürecine girildiği andan itibaren sadece Kürtlere değil 'herkese eşit hak' prensibiyle başörtüsünden, Alevi haklarına kadar her konuyu içeren, insan haklarına dayalı bir sivilleşme sürecine girdik. En doğru yöntem nedir? diye her bakan arkadaşımıza sorduk. Oslo sürecini denedik. Taraflarla, Avrupa'da soğukkanlı görüşmeler yararlı olur diye düşündük. Bir komployla bütün o süreç dumura uğratıldı. Son olarak, Habur'dan giriş yaptılar ve bu süreç de sabote edildi" diye konuştu.



"BU TOPRAKLARIN ÇOCUKLARI EL ELE YÜRÜYECEK"

"Sonuçta ne olacaksa bu topraklarda olacak" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm, yerli, milli ve tamamiyle bu toprakların kaderine sahip çıkma hakkına sahip kişiler, siyasetçiler ve bürokratların katılımıyla olacak. Yerli ve özgün, bize ait bir çözüm olacak. Bu topraklarda hakkı bulunan, bu toprakların çocukları el ele yürüyecek" dedi.

Haberin Devamı