Gazete Vatan Logo

Hükümetten çatı adaya ilk tepki!

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Hükümetten  çatı adaya ilk tepki!

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Arınç'ın konuşmasından satır başları:


Sadece vatandaşlarımızın durumunu ifade etmekle kalmadık. Türkiye'nin Irak'taki çıkarlarının ne olduğunu, Irak'la hükümetler arası ilişkilerimizin de zarar görmemesi açısından bakanlarımız toplantı yapmışlar, bu da önemlidir.

Bu olaylar sadece Irak'ı ilgilendirmiyor. Bütün görüşmelerimizin ekseni 49 konsolosluk görevlisi. İçlerinde yavrularımız da var, kadınlar da var. 31 şoför yurtdaşımızın da dönüşünün temin edilmesine çalışıyoruz. Bu çalışmalarda bazen ABD, bazen Irak bölgesel yönetimi, kuruluşlar da büyük çaba göstermektedir. Düzenli görüşme trafiği var.

İnşallah en kısa zamanda bu yurtdaşlarımızın ülkemize döndüğümüzü göreceğiz. Bir hassasiyeti de dile getirmek istiyorum. Bu basınımıza sansür getirmek düşüncesi değildir. IŞİD isimli ve yaptıklarını fotoğraflarla, kılık ve kıyafetleri ile çok daha yakından gördüğünüz örgütle ilgili yarışlara girmememiz gerekiyor. Bu örgütün nasıl bir örgüt olduğunu hepimiz biliyoruz.

"TOPTAN TAHLİYE DÜŞÜNMÜYORUZ"

Bu yurtdaşlarımızın nerede bulunduğu bellidir. Ancak 49 konsolosluk görevlisinin biz de biliyoruz nerede olduğunu. Lütfen bunu hassasiyet olarak kabul edin. Konsolosluk görevlileri ile şu veya bu şekilde irtibatımız var.

Irak'ta 100 bin civarında yurtdaşımızın bölgeye gittiğini biliyoruz. Toptan bir tahliyeyi asla düşünmüyoruz. Ancak dönmeleri arzusunda kendilerine güvenli alanları, uçaklarımızı gösteriyoruz. Şu anda bir paniğe gerek olmadığı düşüncesindeyiz.

Türkiye isterse elindeki tüm imkanlarla yurtdaşlarımızı güvenli bölgeye getirecek durumdadır.

Artık bütün mesele yurtdaşlarımızın sağsalim ülkemize geri dönmesidir.

Cenevre sözleşmelerimize göre de oradaki yurtdaşlarımızın, temsilciliklerimizin korunması merkezi hükümete aittir. Konsolosluğumuz merkezi Irak hükümeti tarafından korunmamıştır. Konsolosluğumuzu da, Irak halkını da bırakıp kaçmıştır. Irak'ta silahlı güçler ortalıktan bir anda kaçmış, konsolosluğumuz bir anda 900 kadar IŞİD'li ile karşı karşıya gelmiştir.

Merkezi hükümetle de, diğer unsurlarla da görüşmeler yapılıyor. Bundan milletimiz emin olsun. Tek bir amacımız var, insanımızı oradan çekip çıkarmak.

"TÜRKMENLER BİZLERDEN DAHA İYİ BİLMEKTEDİRLER"

Irak Türkmenleri akıllı insanlardır. Türkiye'den silahlı yardım istemenin akıllı olmayacağını sizlerden de bizlerden de iyi bilmektedirler. Oradaki denge neyi gerektiriyorsa Türkmenler onu yerine getiriyor. Bu konu artık IŞİD meselesi değildir, mesele bölgede mezhep savaşının tohumlarının ekilmesidir.

"SÖYLEYEBİLECEĞİM TEK ŞEY AK PARTİ'NİN ADAYI..."

Benim söyleyebileceğim tek şey AK Parti'nin adayı cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaktır. Bahsettiğiniz şahsı tanıyorum (Ekmeleddin İhsanoğlu). Bilim adamıdır. Aslen Yozgatlı bir ailenin mensubu olduğunu biliyorum. Ancak şunu söyleyebilirim. Bir taraftan Kılıçdaroğlu, bir taraftan Bahçeli kapı kapı dolaştılar. Sonunda bir isim üzerinde anlaşmış gibi gözüküyorlar. Ancak diğer partilerin bu şahısla ilgili açıklamasını duymadım. CHP içerisinde de Kılıçdaroğlu dışında herkes bu şahsı kötülemekten geri kalmadı. CHP tabanında bu şahsı desteklemeyecek, hatta aleyhinde çalışabilecek isimlerin olması da gündeme geldi.


Öncelikle 20 milletvekilinin aday göstermesi ve İhsanoğlu'nun bu teklifi kabul etmesi gerekir. Gördüğüm kadarı ile İhsanoğlu bu teklife sıcak bakıyor.













Haberin Devamı