Gazete Vatan Logo

Hükümet mesaiye Beştepe’de başladı

Başbakan Binali Yıldırım ve kabinesi ilk Bakanlar Kurulu toplantısını dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirdi. Toplantıda terörle mücadele, Suriye’deki gelişmeler ve AB ile ilişkiler ele alındı

Hükümet mesaiye Beştepe’de başladı

65. Hükümet’in ilk Bakanlar Kurulu, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantı, saat 14.35’te başladı. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından önceki gün açıklanan 65. Hükümet böylece göreve Beştepe’de başlamış oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyelerini son olarak 14 Aralık’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verdiği yemekte ağırlamıştı.

İlk kez katılanlar

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar BakanıFatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ilk kez bir Bakanlar Kurulu’na katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, toplantı öncesinde MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu kabul etti. Çankaya Köşkü’nde, basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık yarım saat sürdü. Yıldırım böylece ilk kabulünü gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

‘Bir sapma olmayacak’

Başbakan Binali Yıldırım, dün Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Dikmen Vadisi’ndeki konutundan ayrılırken terörle mücadeleye ilişkin, “Herhangi bir sapma, herhangi bir rehavet olmadan mücadelemize devam edeceğiz” dedi. “Van’dan şehit haberleri aldık, siz de sık sık terörle mücadeleye vurgu yapıyorsunuz. Ne diyeceksiniz?” sorusu üzerine Yıldırım, şehitlere rahmet, gazilere acil şifa diledi. Yıldırım, “Bu bir beka mücadelesidir, vatanın birliği, milletin kardeşliği mücadelesidir. Herhangi bir sapma, herhangi bir rehavet olmadan mücadelemize devam edeceğiz. Bugün zaten Sayın Cumhurbaşkanı’mızın başkanlığında Bakanlar Kurulunda onları kapsamlı bir şekilde ele alacağız” diye konuştu.