Gazete Vatan Logo

Hüda-Par: Referandumda 'evet' diyebiliriz ancak çekincelerimiz var

Hüda-Par'ın (Hür Dava Partisi) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği referandumunda 'evet' diyebileceklerini, ancak bazı çekinceleri olduğunu söyledi.

Hüda-Par: Referandumda 'evet' diyebiliriz ancak çekincelerimiz var

Başkanlık sistemiyle sorunlarının olmadığını belirten Yapıcıoğlu,"Referandum konusunda parti olarak tavrınız ne olacak" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Bu konuyla ilgili teklif meclise sunulduğunda biz fikirlerimizi beyan ettik. Bazı çekincelerimiz var. Biz bu teklife evet dersek istediğimiz çapta bir değişiklik olmayacak. Hayır dersek 'biz bu değişiklikleri istemiyoruz, 82 Anayasası kalsın' gibi bir anlam çıkabilir. Bunun üzerinde tartışmaları kendi aramızda devam ettiriyoruz. Memleketin faydasına olduğunu gördüğümüzde biz buna 'evet' deriz."

'TARTIŞMALAR SAĞLAM ZEMİNDE YAPILMIYOR'

Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Başkanlık sistemi tartışmaları sağlıklı bir zeminde yapılmıyor. Tartışmanın sistem üzerinden yapılması gerekli. Fakat maalesef bu tartışmalar Sayın Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) üzerinden yapıldı. Şahıs üzerinden değil de sistem üzerinden bir tartışma daha sağlıklı olacaktır. Öyle bir sistem getirilmelidir ki kötü niyetli birisi de başkanlık koltuğuna oturduğunda bu millete, bu milletin değerlerine zarar veremeyecek olsun. Böyle bir şey olursa gelen kötü niyetli birisi AK Parti'nin 15 yıldır iyi adına, vesayet rejimini geriletme adına ne kadar icraatı varsa bunların hepsini silebilir."

Haberin Devamı

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ PKK BİTİRDİ'

Akit'in haberine göre, Yapıcıoğlu, HDP'nin kendi tabanını kaybettiğini ileri sürerek "AK Parti iktidara geldiği günden beri Kürt varlığını tanımıştır. Bunun içindir ki TRT 6'yı açmıştır. AK Parti'nin giriştiği çözüm sürecini PKK bitirmiştir. Siyasi uzantısı HDP'nin ise kendi iradesi yoktur" dedi.