Gazete Vatan Logo

Huawei P9'un fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

Huawei P9 cephesinden sızıntılar gelmeye devam ediyor. Son olarak telefonun fiyatı ve çıkış tarihine ilişkin önemli gelişmeler yaşanıyor.

Huawei P9'un fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

Huawei’in bir süredir sızıntılar eşliğinde mobil dünyasındaki önemli gündemlerden birini oluşturan bir sonraki amiral gemisi telefonu P9 hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. İlk olarak telefonun basın görüntüsünün de sızdırıldığını bildirilerim. Çift kamera sistemi ve parmak izi tarayıcısını doğrulayan basın görüntüsü, Huawei P9’un şık metal bir kasaya sahip olduğunu bir kez daha gösterdi.

>> İlginizi çekebilir: Xiaomi Mi 5'e Talep İnanılmaz Boyutlarda

Huawei P9’un mart ayında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyordu, hatta bu noktada şirketin 9 Mart’ta Almanya’da bir etkinlik için davetiye dağıtmaya başlaması tüm dikkatleri Huawei P9’a çevirdi. Ancak Uzak Doğu’dan gelen son haberler Huawei P9’un gecikeceğini gösteriyor.

Çin’den gelen haberlere göre Huawei, telefondaki çift kamera sisteminde (12magapiksel) bazı teknik sorunlar yaşıyor ve bu sorunları gidermek için biraz daha zamana ihtiyacı var. Dolayısıyla P9’un tanıtım tarihinin birkaç hafta ertelendiği gelen haberler arasında. Kaynaklara göre telefon nisan ayının ilk haftasında resmiyet kazanacak.

Huawei geçtiğimiz yıl olduğu gibi P9’un da Lite ve Max modellerini de tanıtacak. Lite modelinde 5.2 inç ekran, 2GB RAM, 16GB dahili depolama ve Snapdragon 650 işlemci birimi yer alacak. Huawei P9’da 5.2 inç ekran, 3GB RAM, 32GB dahili depolama ve Kirin 950 (ya da Kirin 955) işlemci platformu yer alacak. Huawei P9 Max modeline ise 6 inç ekran, 4GB RAM, 64GB dahili depolama ve Kirin 955 işlemcisi eşlik edecek.

Haberin Devamı

Fiyata gelince; Huawei P9 Lite’ın 264€, Huawei P9’un 570€’ya eşdeğer bir fiyattan satışa sunulması bekleniyor.

Android 7'nin çıkış tarihi belli oldu

KAYNAK : Teknolojioku.com - Huawei P9'un fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

HTC 10 Cephesinden Görüntüler Gelmeye Devam Ediyor