Gazete Vatan Logo

Huawei P20 ailesinin fiyatları ortaya çıktı

Çinli teknoloji devi Huawei’in, P20, P20 Lite ve P20 Pro modellerinin fiyatı ortaya çıktı. Firmanın gözde cihazı olan P20 Pro modelinin ise Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S9’dan daha pahalı olması bekleniyor.

Huawei P20 ailesinin fiyatları ortaya çıktı

uawei’nin yeni akıllı telefonu P20 için fiyat bilgisi de sonunda sızdırıldı. Huawei P20 ile birlikte P20 Lite ve P20 Pro modellerinin de fiyatları ortaya çıktı. Firmanın daha önce yaptığı açıklamalarla P20 ve P20 Pro modellerinin 27 Mart tarihinde Paris’te düzenlenecek olan etkinlikte tanıtılacağı da kesinleşmiş durumdaydı.

İşte P20 ailesinin fiyatları!

Paris’te düzenlenecek olan etkinlikte hem Huawei P20 hem de Huawei P20 Pro modellerini tanıtacağı kesin olarak duyurulan Huawei’nin bir süredir hakkında sürekli sızıntılar yaşanan P20 Lite modelini de tanıtacağı düşünülüyor.

Cihazların teknik özelliklerinin yanında tabii ki en çok merak edilen konulardan biri de fiyat etiketleri. Bu durum bugün açıklığa kavuştu ve Avrupa’da bahsi geçen cihazların satış fiyatları P20 için 679 euro, P20 Pro için 899 euro, P20 Lite için ise 369 euro fiyat etiketiyle satışa sunulacağı belirtildi.

Shiftdelete’in haberine göre fiyatlara baktığımızda Huawei’nin de diğer büyük firmalar gibi yavaş yavaş 1000 euro fiyat barajını geçmeye yaklaştığını söylemek mümkün. Hatta Huawei Mate 11 ya da Mate 20 adıyla tanıtılacak olan Mate ailesinin yeni üyesi ile birlikte bu barajı geçeceği düşünülüyor. Yine de Mate ailesinin yeni üyeleri tanıtılmadan kesin bir yorum yapmak mümkün değil.

Haberin Devamı

P20 ailesinin iki büyük üyesi de Mate 10 ve Mate 10 Pro modelleri gibi Kirin 970 AI çipsetine sahip olarak üretilecekken, Lite modeli ise orta segmentte bir fiyat etiketine sahip olacağı düşünülürse Kirin 659 çipsetinden güç alacağa benziyor. Hatta yaşanan sızıntılar da bu bilgiyi doğrular nitelikte. Kirin 659 çipseti daha önce Mate 10 Lite modelinde de kullanılmıştı.